Erdoğan elinde doları olanı terörist ilan etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında "Bu ülkede CHP İl Başkanlarının valilik yaptığı, belediye bakanlığı dönemleri biliriz. Eğer tek adamcılıksa bu. Daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz" dedi.

Yayınlanma: 12.01.2017 - 13:36
Abone Ol google-news

<video:659180>

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da bir araya geldiği muhtarlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında Cumhuriyet'in kuruluş dönemine gönderme yaparak "Bu ülkede CHP İl Başkanlarının valilik yaptığı, belediye bakanlığı dönemleri biliriz. Eğer tek adamcılıksa bu. Daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz. Ben bu defterleri açmak istemiyorum, ama zamanı gelince gerekirse açarız" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Silahlı teröristle doları olan terörist arasında fark yok - VİDEO

ELİNDE DOLARI AVROSU OLAN TERÖRİSTTİR

Art arda rekor kıran döviz kurlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan,  "Ekonomiyi çökertme gayretleri karşısında milli bir seferberlik içinde olmalıyız. Elinde silahı olan teröristle; elinde doları, avrosu olan terörist arasında fark yoktur" dedi..

Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayla ilgili "Bunlar iyi niyet göstergesi değildir. Demokrasi mücadelesi verenlere tehdit savurmak; bu anlayışta olanları bir yere ulaştırmaz. Parlamentoda çalışmaları engellemek, çalışmaların sürecini uzatmak bunlar hiçbir şey kazandırmıyor. Ne yaparsanız yapın ne ederseniz edin 15 gün değil de 1 ay ama parlamentodan bu, ben inanıyorum ki çıkıp, milletin önüne gidecek. Eğer egemenlik kayıtsız, şartsız milletinse Meclis'in çalışma şekli, üslubu bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin ondan sonra da yerine oturursun. O kürsü, yıkmak için oraya konmadı. O kürsü, sadece söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu" diye konuştu.

"ATATÜRK VE İNÖNÜ'YE GÖNDERME: GERİLERE GİDERSENİZ ASIL TEK ADAMCILIĞI ORADA GÖRÜRSÜNÜZ"


'Tek adam rejimi' eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "İkide bir 'Tek adamcılık, tek adamcılık'. Ne tek adamcılığı? Eğer olayı buraya götürmek istiyorsan bunun kaynağında siz varsınız. Sizin iradeniz var. Bu ülkede CHP'nin il başkanlarının valilik yaptığı dönemleri biliriz, belediye başkanlığı yaptığı dönemleri biliriz biz. Eğer tek adamcılıksa bu. Eğer daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz. Ben o kadar defterleri açmak istemiyorum; ama zamanı gelirse o defterleri de açarız. Bu ülke neler gördü. Bunlar tereciye tere satmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar. Artık bu ülkede öyle bu tür gelenleri, bu tür aldatmacaları yutacak bir millet yok. Herkes haddini bilecek ve sandığa saygı duyacak. Milletin iradesine saygı duyacak. Millet ne derse o olacak"


"KİM REJİM TARTIŞMASI AÇIYORSA DERDİ REJİM DEĞİL, BAŞKA BİR ŞEYDİR"


Rejim tartışması açanlara da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Maalesef ülkesinin, milletinin, devletinin yanında saf tutması gereken birtakım siyasiler de bilerek veya bilmeyerek terör örgütlerinin değirmenlerine hala su taşıyor. Bu ülkede kim rejim tartışması açıyorsa biliniz ki bunların derdi rejim değil, başka bir şeydir. Türkiye'de böyle bir mesele olmadığını herkes gibi onlar da gayet iyi biliyor. Sadece toplumun bir kesiminde, bu konuda var olan hassasiyeti istismar ederek, asli görevlerindeki ihmallerinin yani siyasi muhalefet eksikliğinin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Dünya, bölgemiz, Türkiye değişirken 'Biz hiçbir şeye dokundurtmayız, her şey olduğu gibi kalsın' demek bağnazlığın dik alasıdır. Ana muhalefetin başındakiler de öyle demiyor mu? Öyle diyorlar. Esasen normal şartlarda iktidarı elinde bulunduranlar, mevcudu muhafaza etmeye; muhalefet de değiştirmeye çalışır. Bizde çok uzun süredir işler tersine dönmüş durumdadır. İktidarda olanlar değişim için reform yapmak için mücadele ederken, muhalefet konumunda bulunanların bir kısmı statükoya gardiyanlık yapıyor"

"ELİNDE DOLARI OLAN TERÖRİSTTİR"

Döviz kurlarınındaki hızlı yükselişe de değinen Erdoğan, "Ekonomiyi çökertme gayretleri karşısında milli bir seferberlik içinde olmalıyız. Elinde silahı olan teröristle; elinde doları, avrosu olan terörist arasında fark yoktur." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler