Cumhuriyet'e gözdağı... Cumhuriyet'i kurşunlayan kişi yakalandı

Cumhuriyet yine hedefte... Cumhuriyet'in Şişli binası önünde bu sabah 06:48 sıralarında bir kişi, iki el ateş etti. Kurşunlar gazetenin karşısındaki duvara isabet etti. Polis binaya gelerek kamera görüntülerini aldı ve zabıt tuttu. Ateş açan kişi yakalandı, sorgusu devam ediyor.

Yayınlanma: 03.03.2017 - 08:13
Abone Ol google-news

<video:689772>

Gazetemizin Şişli’deki merkez binasının önünden taksiyle geçen bir kişi, iki el ateş etti. Kurşunlardan biri binanın karşısındaki mezarlığın duvarına isabet etti. Emniyet akşam saatlerinde kaçan saldırganın yakalandığını açıkladı.

Gazetemizin Şişli’deki merkez binasının önünde dün saat 06.48’de silah sesleri yükseldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre gazetemizin bulunduğu Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak’tan taksiyle geçen bir kişi iki el ateş ediyor. Kurşunlar gazetenin karşısındaki mezarlığın duvarına isabet ediyor.

Boş kovan bulundu

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, taksinin sağ ön koltuğunda oturan kişinin camdan kolunu çıkararak ateş açtığı görülüyor. Saldırgan aynı taksiyle kayıplara karışırken olay yeri inceleme ekipleri gazetemiz önünde inceleme yaptı. Gazetemizin karşısında mezarlığın duvarında 9 mm’lik bir adet boş kovan ve mermi çekirdeği bulundu.

Olayın hemen ardından Şişli İlçe Emniyet Müdürü Murat Turhan da gazetemize gelerek alınan tedbirleri yerinde inceledi. Gazetemiz Haber Koordinötürü Aykut Küçükkaya’ya yaşanan olay hakkında bilgi veren Turhan, ‘Güvenlik kamera görüntülerinin inceleneceğini ve kayıplara karışan kişinin yakalanacağını’ söyledi.

Olayın ardından gazete binasına gelen basın mensuplarına bir açıklama yapan Küçükkaya, “Şişli İlçe Emniyet Müdürümüzle görüştük. Emniyet müdürümüzün tespiti, adi bir olay olduğu yönünde. Fakat onlar incelemelerini sürdürüyor. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Emniyet birimlerinin olayı bir an önce aydınlatmasını istiyoruz” dedi.

Emniyet’ten ilk açıklama: Sarhoşmuş

Zanlının yakalanmasının ardından Emniyet’ten yapılan ilk açıklamada, olayı gerçekleştiren Ö.K’nin silahıyla birlikte yakalandığı, şüphelinin sorgusunda “aşırı alkolün etkisinde olduğunu, hedef gözetmeden havaya ateş ettiğini, bir kişi ya da kuruma karşı saldırı niyetinin olmadığını” söylediği belirtildi.

Murat Sabuncu'dan mesaj: Doğruları yazmaya devam edeceğiz

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, silahlı saldırının ardından, cezaevinden ziyaretçileri aracılığıyla gönderdiği mesajda, “Kurşunlar, hapisler bizi yıldıramaz. Doğruları yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

<video:689594>

Amaç etkin gazeteciliğin önüne geçmek

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ve CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş olayın ardından gazetemize destek ziyaretinde bulundu. Toprak ve Yarkadaş, gazetemiz Yazıişleri Müdürü Bülent Özdoğan ve Haber Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya ile görüşerek gazetemiz çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazete binası önünde bir açıklama yapan Yarkadaş, Cumhuriyet’e yönelik baskıların bir türlü bitmek bilmediğini belirterek “Cumhuriyet gazetesinin 11 yazarı-yöneticisi ve bir muhabiri aylardan bu yana, cezaevinde iddianamesiz bir şekilde tutuluyor. Sabah saatlerinde gazetenin olduğu sokağın içinde havaya iki el ateş edildiğini ve 9 mm’lik mermiler kullanıldığını öğrendik. Saldırgan ya da saldırganlar, büyük bir rahatlıkla gazetenin olduğu sokağa giriyorlar. Havaya ateş ettikten sonra, kamera kayıtlarından öğrendiğimize göre sakince uzaklaşıyorlar. Belli ki, Cumhuriyet gazetesine bir gözdağı verilmek ve son dönemde artan etkin gazetecilik faaliyetlerinin önüne geçmek, Cumhuriyet gazetesinin sesini kısmak istiyorlar. Türkiye’de gazetecilere yönelik baskılar her geçen gün artarken, bundan kuşkusuz en büyük payı, muhalif olanlar alıyor. Cumhuriyet gazetesi de bu muhalif gazetelerin başında geliyor. Her türlü baskıya, engellemeye, zorluğa, yasaklara, mahkeme kararlarına rağmen, gazetecilik yapmakta ısrar eden bu gazetenin arkasında olduğumuzu ve bu gazetenin düşünce, ifade özgürlüğünü her koşulda savunacağımızı, o saldırıyı yapanlar da mutlaka bilmelidir. Cumhuriyet boyun eğmeyecek, Cumhuriyet teslim olmayacak. Bunun bilinmesi gerekir” diye konuştu.

CHP milletvekili Mahmut Tanal da gazetemiz yöneticilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet gazetesine saldıranlar cesaretini, yazarlarını ve avukatlarını cezaevine atan zihniyetten buluyor. Karanlıktan beslenenler aydınlığı istemezler, sevmezler! Karanlığın sis perdesini aralayarak açan halkı bilgilendiren Cumhuriyet’in yanındayız. Basın özgürlüğüne sıkılan kurşun, yine Cumhuriyet’i hedef aldı. Basın özgürlüğüne yapılan saldırıların sona erdiği bir Türkiye için HAYIR” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler