AKP anketlerinde İstanbul hüsranı

AKP strateji ekibinin il anketlerinin değerlendirildiği son toplantısında İstanbul’da sıkıntının devam ettiği saptaması yapıldı.

Yayınlanma: 05.04.2017 - 19:50
Abone Ol google-news

İstanbul’da AKP’nin güçlü olduğu ilçelerde bile evet oylarının yüzde 50’yi geçemediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bakan ve parti yöneticilerinin referandum çalışmaları devam ederken, partide oluşturulan strateji ekibi sık sık toplanarak sahadan gelen gözlemleri ve anket sonuçlarını masaya yatırıyor.

 -3 büyükşehir

Ankara, İstanbul ve İzmir’de il genelinin yanı sıra ilçeler bazında da araştırma yapıldı. İstanbul’da CHP’nin güçlü olduğu ilçelerde hayır oylarının yüzde 80’e ulaştığı, AKP’nin güçlü olduğu ilçelerde ise evet oylarının yüzde 50 dolayında olduğu kaydedildi. Parti yönetimi, referanduma 10 gün kala çalışmaları İstanbul’da yoğunlaştırma kararı aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanısıra bakanlar ve parti yöneticileri İstanbul’da yoğun bir referandum çalışması yapacak. İzmir’de açık ara ‘hayır’ oylarının önde olduğu, Ankara’da ise evet oylarının artışa geçtiği saptaması yapıldı.

-İç Anadolu

Anketlerde, İç Anadolu’da ‘evet’ oylarında sıkıntı olmadığı, Kayseri, Yozgat, Niğde, Nevşehir ve Çankırı’da yüzde 65’in üzerinde olduğu saptaması yapalırken, Konya’da beklenen oranın altında bir durumun seyrettiği belirtildi.

-Sahilde 'HAYIR'

Karadeniz bölgesindeki illerde evet oyları, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki sahil kentlerinde ise hayır oyları önde.

-Güneydoğu 'HAYIR'

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum dışındaki illerde evet ve hayır oylarının başabaş gittiği, Erzurum’da ise hayır oylarının düşük kaldığı değerlendirmesi yapılırken; Güneydoğu Bölgesi’ndeki illerde ise ‘hayır’ın önde olduğu saptaması yapıldı. Anketlere göre Diyarbakır’da evet oylarının yüzde 50’nin üzerine çıkamadığı, Siirt, Şırnak ve Hakkâri’de ise hayır oylarının açık ara önde olduğu kaydedildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler