Yurttaşlar yine sokaklara döküldü... YSK'ye protestolar devam ediyor

Çok sayıda ihlalin yaşandığı şaibeli referandum sonrası yurttaşlar ülkenin pek çok yerinde sokağa çıkmaya devam ediyor. Meydanlara çıkan binlerce kişi YSK'nin mühürsüz oy kararını ve seçimde 'Evet' lehine yapılan binlerce hileye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 20:09
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) skandal kararı ve şaibeli referandum sonucu sonrası yurttaşlar ülkenin pek çok yerinde meydanlara çıktı. Sokağa çıkma çağrısının 2. gününde protestolar, İstanbul, Ankara, Adana, Çanakkale, Konya, İzmir ve Aydın’da büyük katılımla devam etti.

İSTANBUL

<video:723621>

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan çok sayıda yurttaş YSK'nin mühürsüz oyları geçerli sayan kararını ve referandumda yapıldığı iddia edilen hileleri protesto etti.

<video:723631>

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar hileli referandumu ıslık, alkış ve şarkılarla protesto etti. Kadınlar 'Susmayacağız' sloganları attı.

Akşam saatlerinde Kadıköy binlerce yurttaş YSK Binası'na yürüyüşe geçti.

'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz', 'Hayır biz kazandık, İstanbul bizim', 'Her yer hayır her yer direniş'  sloganları ataran grup Taksim'e yürümek istedi. Sinanpaş Köprüsü sokak girişinde polis eylemcileri durdurarak Taksime çıkmalarına engel oldu. Yaklaşık 2 saat süren eylem polisin uyarısının ardından sona erdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi "Hayır biz kazandık" yazılı pankart açtı.

Avcılar’da Deprem heykeli önünde toplanan vatandaşlar referandum sonuçlarını protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Ankara

Kızılay, Sakarya'da toplanan yüzlerce vatandaşlar YSK’yi protesto etti. Vatandaşlar 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atarak referandumun iptalini istedi.

İzmir

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş YSK'nin 'mühürsüz oy pusulası' kararını protesto etti.

Aydın

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanlığı 16 Nisan Halk Oylaması'nın sonuçlarını ve YSK'nın verdiği karara tepki göstermek için Kent Meydanı'nda bir araya geldi.  CHP İl Başkanı Bayram İnci önderliğinde yürümek isteyen partilileri polis engel oldu. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki ile polis arasında gerginlik yaşanırken, polis gruba dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ancak buna rağmen yürümek isteyen partililere polis barikat kurarak engel oldu. Polis yetkilileri sadece basın açıklamasına izin verileceğini bildirdi.

Bunun üzerine grup adına açıklamayı okuyan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, "Eşit ve adil olmayan şartlarda biz bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte bizleri 'Hayır'da buluşturan memleket gençliğine büyük mücadele verdik. Hiçbir arkadaşımızın boynu bükülmesin. Gözleri yere bakmasın. Duruşumuz gibi boynumuzda dimdik dursun. Biz bu cumhuriyetin parçası olduğu meclise hepsinden öte yaşadıklarımıza ve yaşayacaklarımıza sahip çıktık. En başından beri bu memleketin birikimine inandık. Kanmadık, aldanmadık, vazgeçmedik ve en önemlisi yanılmadık. Mücadelemiz bitmedi daha yeni başladı" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

<video:723639>

Adana

Adana'da referandumda yapıldığı iddia edilen hileler ve YSK'nin kararlarını protesto eden grup polis tarafından engellenmek istedi. Yurttaşlar polis barikatını aşarak protestolarını sürdürdü. "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" diyenler Adana Atatürk Parkı'nda buluştu. Hükümet istifa sloganları atıldı.

<video:723636>

Çanakkale

Çanakkale’de toplanan yüzlerce yurttaş,  “Hırsız YSK, işbirlikçi AKP” sloganları atarak YSK'yi protesto etti.

Konya

Gedavet Parkı'nda buluşan yurttaşlar "Hayır,  biz kazandık" sloganları atarak şaibeli referandum sonucunu protesto etti.

Tekirdağ

Tekirdağ'da CHP üyeleri, gençlik kolları ve bazı üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrı üzerine Üç Kemaller Parkı'nda toplandı. Gruptakiler, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Direne direne kazanacağız', 'Daha bitmedi yeni başlıyor' sloganları attılar. Bir süre sonra yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermeyerek, dağılmalarını istedi. Gruptan bazıları dağılmamakta ısrar edince çevik kuvvet polisleri harekete geçti. Bu sırada bazı partililer grubu dağılmaları konusunda ikna edince polis müdahale etmedi. Yapılan kısa bir açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Gaziantep: 10 kişi gözaltına alındı

Gaziantep'te çoğunluğu CHP'li olan grup, Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz oy pusulalarının geçerli saymasını protesto etmek istedi. Valiliğin yasak kararına rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti, 10 kişi gözaltına alındı.

Üniversite Bulvarı'ndaki Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan çoğunluğu CHP'lilerden oluşan grup, 16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması'nda YSK'nin mühürsüz oyların geçerli sayma kararına tepki göstermek istedi. Polislerin, açık alanlarda düzenlenecek eylemlere ilişkin Valilik tarafından bugün uygulamaya konulan yasak kararına uymalarını istemesine rağmen kalabalık dağılmadı. Gruptakiler dağılmayınca polis müdahale etti. Kalabalık müdahaleyle dağılırken, 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

 

Mersin

Mersin'de, CHP"nin çağrısı ile bir araya gelen partili ve sivil toplum örgütü üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını slogan atarak protesto etti. 
Barış Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, İzmir Marşı'nı okuyup, 'Faşizme karşı omuz omuza, 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' ve 'Hırsız, yandaş, YSK' sloganları attı. 'Bu kavga faşizme karşı', 'Hayır biz kazandık', 'Teslim olmayacağız' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, referandum sonucuna itiraz etti. Sloganlar ve dövizlerle tepkilerini gösteren eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 

Muğla

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen yaklaşık 800 kişilik grup YSK'yi protesto etti. 'Hayır biz kazandık' pankartı açan grup, "Atı çalan Üsküdar'ı geçemedi", Yasal Soygun Kurulu", "Gayrimeşru anayasa yemiyoruz", "YSK darbesine hayır" sloganları attı. Eyleme CHP'nin yanı sıra Vatan Partisi, Demokrat Parti, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Veli-Der, Kıyıları Koruma ve Gözetleme Derneği, Marmaris Halk Harekâtı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Eğitim-Sen, Bir İnsan Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Marmaris Belediyesi Kent Meclisi Kadınlar Grubu, Türkiye Emekli ve Malulen Astsubaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Marmaris Hayvan Hakları Koruyucuları Derneği destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler