107. günde 102. kez gözaltı

KESK üyesi öğretmenler Erdoğan Canpolat, Umut Sertaç Ökdemir, Özkan Karataş ve sağlıkçı Cengiz Uğurlu, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) görevlerinden ihraç edildi.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 13:58
Abone Ol google-news

4 KESK üyesi “İşimizi ve öğrencilerimizi geri istiyorum” diyerek aylardır eylemde. Bugün öğle saatlerinde yapılan eyleme sağlıkçı Cengiz Uğurlu katılamazken diğer 3 KESK üyesi 107. kez eylemdeydi. Grup adına konuşan Umut Sertaç Ökdemir, “Bizler işimiz ve ekmeğimiz iktidar tarafından gasp edilmiş devrimci demokrat kamu emekçileriyiz.

Bizler 107 gündür bu alanda haklı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. 107 günün 101’inde Malatya Emniyeti, Malatya Valiliği’nin Anayasa’ya aykırı bir genelgesini bahane ederek bizlere gözaltı uygulaması uyguladı. Ankara’da 2 arkadaşımız (Nuriye Gülmen ve Semih Özakça) süresiz açlık grevinin 76. gününde tutuklandı. Birisini sadece gitar çalmak, diğerinin ise ‘size açlık grevinde size ne vaat ettiler ?’ diyerek bu tür komik suçlamalarla tutuklandılar.

Söylüyoruz, bizlere kimse hiçbir şey vaat etmedi. Biz sadece anamızın ak sütü gibi helal ekmeğimizi istiyoruz. Biz elde ettiğimiz ekmeğimizi ne Malatya Valiliği’nin keyfi iradesine, ne de mevcut iktidarın keyfi iradesine teslim etme niyetinde değiliz. Bizler haklı olanız, meşru olanız, emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız” dedi. Daha sonra 3 emekçi hep bir ağızdan ‘”Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız” ve “İşimizi Geri İstiyoruz” sloganı attı.

Bu sırada polisler eylemin yasalara aykırı olduğunu söyleyerek 3 kez uyarıda bulunduktan sonra eylem yapan 3 emekçiyi yaka paça gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler