Bakan Soylu'nun 'terörist' ilan ettiği Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kaydı

KHK ile ihraç edilen ve açlık grevlerinin 76'ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın adli sicil kaydının olmadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 17:39
Abone Ol google-news


Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaları Gazete Karınca’ya değerlendiren Avukat Selçuk Kozağaçlı, Soylu’nun “Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah 9’da oradaki yerlerine gidiyorlar” sözlerine “Böylesi bir iddiayı muhattap dahi almıyoruz” cevabını verdi. Öte yandan Kozağaçlı, müvekillerinin adli sicil kayıtlarını da paylaştı.

Kozağaçlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Nuriye Gülmen ile ilgili örgüt üyeliği iddiasının davaya dönüştüğü tarih 2012 yılıdır. Bu davanın beraat kararı ile sonuçlandığını ve bu kararın da kesinleştiğine dair belgeleri de kamuoyu ile paylaştık. Bir bakanın kesinleşmiş beraat kararını tanımaması ve bu suçlamayı hala sürdürmesi kabul edilemez bir durum. Yine müvekillerimizin 2012’den birçok kez ‘yakalandığı’ iddiasına ilişkin de adli sicil kayıtlarını da kamuoyu ile paylaştık. Hukuk devletlerinde bu tarz işlemler adli sicil kayıtları üzerinden kontrol edilir ve gördük ki her iki müvekkilin de adli sicil kayıtları hiçbir suçlama barındırmamakta.

İçişleri Bakanı’nın yeme iddiası için ise söylenecek hiçbir şey yok. Böylesi bir durumda bu kadar çirkinleşilmesine bir cevap verecek değiliz. Yeme iddiasını hiçbir şekilde muhattap almıyoruz. Daha önce de böylesi cümleler kuruldu, ancak biz böylesi bir iddiayı muhattap dahi almıyoruz.

Gülmen ve Özakça ile avukat görüşü gerçekleştirdiklerini ve durumlarının iyi olduğunu aktaran Kozağaçlı, şunları kaydetti:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın herkese selamları var. Diğer tutukluların da bulunduğu koğuşlara alınmışlar ve tuz, şeker ve su gibi ihtiyaçları karşılanmış durumda. Gülmen ve Özakça, Yüksel Caddesi’nde devam eden eylemlerde zarar görenler için üzüntülerini ve teşekkürlerini ilettiler. Yüksel Caddesi’nde devam eden abluka nedeni ile burada çalışan ve işleri sekteye uğrayan insanlar için de üzüntülerini ilettiler.

İçişleri Bakanı Soylu ne dedi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 78 gündür açlık grevinde olan, önceki gün tutuklanan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında açıklamalar yaptı.

Soylu, “Bunlar terör örgütü adına birçok eylemin altına imza atmışlar” diye konuştu.

İçişleri Bakanı, “Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah 9’da oradaki yerlerine gidiyorlar. Doktora muayeneye gidiyorlar, kendi istedikleri gibi rapor vermedi diye doktoru hedef gösterip linç etmeye çalışıyorlar” görüşünü öne sürdü.

Soylu, Nuriye Gülmen’in OHAL’den sonra 25 kez, Semih Özakça’nın da 19 kez gözaltına alındığını söyleyerek, “Bu suç kariyeri olan kişiler, çocuklarımızın geleceğine şekil vermeye uygun kişiler mi? Biz okullarda terörist yetiştirilsin istemiyoruz” dedi.

Selçuk Kozağaçlı’nın kamuoyu ile paylaştığı adli sicil kayıtları şöyle:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler