Kubbesiz, çatısız cami.. Çim üzerinde harem-selamlık

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün beldesine bağlı Kadırga Yaylasında Fatih Sultan Mehmet'in Cuma namazı kıldırdığı çatısı olmayan açık hava camisinde 556 yıldır insanlar çimen üzerinde namaz kılıyor. Kadırga Yaylası’ndaki kubbesi ve çatısı olmayan camiyi görmeye her yıl binlerce kişi geliyor

Yayınlanma: 01.07.2017 - 09:07
Abone Ol google-news

Kubbesiz çatısız cami

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün beldesine bağlı Kadırga Yaylasında Fatih Sultan Mehmet Han’ın Cuma namazı kıldırdığı çatısı olmayan açık hava camisinde 556 yıldır insanlar çimen üzerinde namaz kılıyor.

 

Camiyi görmek için bölgeye turist akını var

Gümüşhane-Trabzon sınırında yer alan ve yaylacılık kültürünün yaşatıldığı ender bölgelerden olan Kadırga Yaylası’nda kubbesi ve çatısı olmayan camiyi görmeye ve Cuma namazı kılmaya her yıl binlerce vatandaş geliyor.

Çim üzerinde harem-selamlık namaz

 Fatih Sultan Mehmet'in namaz kıldığı rivayet edilen açık caminin tabanı da doğal çim. Camiye giren vatandaşlar ayakkabılarını duvarların üzerine koyduktan sonra çim üzerinde namazını kılıyor. Erkeklerin camiyi terk etmesinin ardından bu kez kadınlar camide öğle namazını kılıyor.

Cuma namazı saatinda yağmur yağmıyor hurafesi

Denizden yüksekliği 2 bin 200 metrede bulunan ve etrafında Şahmelik, Çatma, Minarlı, Oğuz ve Ören gibi çok sayıda oba bulunan Kadırga Yaylası’nda Cuma günleri namaz saatinde yağmur yağmadığı iddia ediliyor.  Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden yıllardır yaz aylarında Kadırga’ya Cuma namazı kılmaya gelen 85 yaşındaki bir vatandaş kendisinin hatırladığı bir kez yağmur yağdığını, yağmurun hep namazdan sonra yağdığını söyledi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler