CHP'li belediyede hırsızlık

İzmir'in Dikili İlçesi'nde belediye binasına geçen cuma gecesi kapıyı kırarak giren hırsızlar, aralarında Belediye Başkanı'nın makam odasının da bulunduğu odalara girerek evrak aradı ve bir dizüstü bilgisayar, bir tablet ile çok sayıda evrak çaldı. Belediye binasında 1 saatten fazla kalan hırsızlar, telefonla da konuştu. Hırsızlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yayınlanma: 02.07.2017 - 12:32
Abone Ol google-news



Hırsızlık, CHP'li Dikili Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmet binası olarak kullanmaya başladığı çok amaçlı tesislerde meydana geldi. Saat 20.50'de Dikili Belediyesi'nin Mali Hizmet Müdürlüğü odasının camını levye ile kırarak içeri giren hırsızlar, oda içerisinde masa ve dolaplarda dakikalarca evrak aradı. Aradıkları evrakı bulamayan 45- 50 yaşlarındaki yüzleri açık iki hırsız, daha sonra odanın koridora bakan kapısını da kırarak, vezne bölümüne geçti. Vezne bölümünden de aradıkları evrakı bulamayan iki hırsız bir üst kata çıkarak başkanlık makam odasına girdi. Başkanlık ve başkan yardımcısının makam odası kapılarını da kıran hırsızlar, odalardan ellerinde torba içerisinde çok sayıda evrak ve 1 dizi üstü bilgisayar alarak çıktı. Başkanlık katından tekrar alt kata inen 2 hırsız önce Numarataj Birimi'ne ardından da Emlak İstimlak Müdürlüğü sonrasında da, İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü' ne geçirerek buradaki masa ve dolap çekmeceleri ile evrakları detaylı bir şekilde kurcaladıktan sonra çok sayıda evrakları aldı. Çok rahat davranan iki hırsız ardından tekrar üst kata çıkarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüklerinin hizmet odalarına girip oralarda da evrakları kurcaladı.

GÜVENLİK KAMERALARI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ

Hırsızların binaya girmesi ve yaklaşık 1 saat boyunca oda oda gezerek evrak araması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Bir çanta dolusu evrak ile pantolonun önüne sıkıştırdıkları evraklarla birlikte 1 dizüstü bilgisayar ve 1 tablet alan kimliği belirsiz iki kişinin hırsızlık esnasında güvenlik kameraları önünde 30 saniye telefonla görüşmesi dikkat çekti. Polis tarafından yapılan incelemede hırsızların odalardan daha çok evrak çaldığı,  başkan yardımcısının odasından 1 dizüstü bilgisayar ve Emlak İstimlak Müdürlüğü'nden 1 tablet aldıkları, diğer odalarda bulunan dizüstü bilgisayarları, fotoğraf makinalarını, diğer bilgisayar donanımları ile çay ocağında bulunan paralara dokunmadıkları tespit edildi. Güvenlik kamerasından eşkalı belirlenen zanlıların yakalanması için polis konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler