TGC: Basın Özgürlüğü Ödülleri verilmeyecek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 28 yıldır verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin bu yıl ülkenin ve medyanın içinde bulunduğu koşullar nedeniyle verilmeyeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 14.07.2017 - 16:34
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde 1989 yılından bu yana her yıl verdiği “Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin bu yıl verilmeyeceğini” açıkladı. TGC bu gün nedeniyle 21 Temmuz 2017 Cuma günü saat 11.00’de TGC Burhan Felek Salonu’nda bir toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Basın Özgürlüğü Ödülleri ve Sürekli Basın Kartı alan üyelere verilen anı plaketi armağanının bu yıl verilmeme gerekçesini şöyle açıkladı.

“Ülkemizin ve medyanın içinde bulunduğu koşullar dikkate alınarak 1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri ile Sürekli Basın Kartı alan Cemiyet üyelerine anı plaketi verilmesinin dondurulmasına, olanaklar elverdiğinde bu ödüllerin yeniden konulması konusunda görüş birliğine varılmıştır.”

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ TOPLANTISINA KATILAN KONUŞMACILAR

Bu yıl 21 Temmuz 2017 Cuma günü saat 11.00’de yapılacak Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Toplantısı TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Toplantının moderatörlüğünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş üstlenecek.

İki oturum olarak yapılacak toplantıya Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, TGC Meslek İlkelerini İzleme Komisyonu Başkanı Altan Öymen, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, Pen Türkiye Merkezi Başkanı- Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük ve Birgün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce konuşmacı olarak katılacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler