İçişleri'nden skandal Nuriye Gülmen ve Semih Özakça kitabı: Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili bir kitap yayınladı. Kitapçıkta Gülmen ve Özakça haklarında açılmış ve karara varılmamış davalar delil gösterilerek terörist ilan ediliyor.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 18:39
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı, KHK ile ihraç edilmelerinin ardından işlerine iade edilmek talebiyle açlık grevi başlatan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için bir kitapçık bastırdı. "Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu - Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği" başlığını taşıyan kitapta Gülmen ve Özakça'nın DHKP-C ile irtibatlı olduğu iddiası savunuldu. İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi Başkanlığınca Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan 54 sayfalık kitap, basın yayın kuruluşları ile paylaşıldı.

Kitapta, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça haklarında daha önce açılmış ve karara bağlanmamış davalar örnek gösterilerek "terörist" ilan ediliyor. Kitapta, Gülmen ve Özakça hakkındaki iddialar arasında, eylemlerde kullanılan materyallerin renkleri ve legal örgütlerin yaptığı eylemler de yer alıyor.

Kitaptaki ilk cümleler: Bir algı operasyonunun deşifresi

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı kitap, "Elinizdeki bu kitapçık, birilerinin görmezden geldiği ve göstermemeye çalıştığı; yaptıkları kanlı eylemleri değişik algı oyunlarıyla unutturmaya, neredeyse basit bir öğrenci eylemi gibi pazarlamaya, hatta tescilli katillerini şirin fotoğraflarla masum bir genç kız olarak dünyaya yutturmaya çalıştıkları DHKP-C’nin son dönemdeki yeni bir algı operasyonunun deşifresine yöneliktir" sözleriyle başlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon