‘Bu çocuklara ne olacak?’

20 aylık Agit ve 2.5 yaşındaki Robin’in anneleri mahkûm. Karar onanırsa baba da cezaevine girecek.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 06:22
Abone Ol google-news

Siverek Cezaevi’nde hükümlü Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Türkan Uzan Avşin’in eşi Mehmet Avşin de Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Karar onanırsa Mehmet Avşin de cezaevine konulacak. Çiftinin 20 aylık bebeği Agit ve 2.5 yaşındaki oğlu Robin’e ise babalarından başka bakacak kimse yok. Mehmet Avşin, “Bu cezayı aklım almıyor. Çocuklarım annelerinden ayrıydı. Şimdi ben de cezaevine girersem bu çocuklara ne olacak” diye soruyor.

Anne 1.5 yıldır içeride

Türkan Uzan Avşin, 21 Ocak 2016’da, “Özyönetim ilanı” açıklamasında yer aldığı gerekçesiyle evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Avşin, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Ancak Avşin bu kez yıllar önce katıldığı bir yürüyüş gerekçesiyle hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasının onanması nedeniyle tutuklandı. 2 çocuk annesi Avşin, önce Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Tutukluluğu devam ederken 6 Mart 2016’da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden 6 tutuklunun firar etmesinin ardından Avşin, Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’ne sevk edildi. Çocuklarıyla arasındaki mesafe daha da artan Avşin, geçen ay ise Siverek Cezaevi’ne nakledildi.

Savunmam alınmadı

Mehmet Avşin, Yenişehir Belediyesi’ne kayyım atanınca işten çıkarıldığını anımsatarak “Hakkımda açılan davanın sadece ilk duruşmasına gidebildim çünkü ilk duruşmadan önce eşim tutuklanmıştı. Boynumda biri daha süt emen diğeri ise ondan 11 ay büyük iki çocuk kalmıştı. Avukatım da yoktu. Avukat tutacak param da yoktu. Örgüt üyesi değilim. Aleyhimde delil olarak gösterilen eylemler olaysız geçen ve valilikten izin alınan protestolardır. Savunmam alınmadan cezalandırıldım. 16 kişilik dosyadan tek ceza alan benim. Çocuklarıma bakacak kimsem yok” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler