Şimdi de Amasya ayakta

Amasya'da akaryakıt istasyonu yapımı için onlarca ağacın kesilmek istenmesi kenti ayağa kaldırdı.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 09:57
Abone Ol google-news

Amasya, akaryakıt istasyonu inşaatı gerekçe gösterilerek onlarca ağacın kesileceği haberi üzerine ayağa kalktı. Sosyal medyada yayılan haber üzerine çok sayıda vatandaş ağaçların kesilmek istendiği bölgeye hareket etti.

Halkın gündelik olarak kullandığı parkın etrafı şantiye için kapatılmıştı. Borsa İlkokulu’na 50 metrelik mesafede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait 3,5 dönümlük arsanın, bir petrol şirketine satıldığı ve oradan da ihale ile 49 yıllığına başka bir şirkete kiraya verildiği iddia edildi. Halk parkın metal bariyerlerle çevrilmesine tepkiliydi.

AMASYA'DAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

POLİS YİNE SİLAHINA SARILDI

Yıllardır piknik alanı olarak kullanılan arsadaki ağaçların kesilmesini engellemek için bölgeye koşan vatandaşlar, polisin kontrol için havaya ateş açmasıyla karşılaştı. Bunun üzerine halk, polise büyük tepki gösterdi.

AMASYA DAYANIŞMASI'NDAN AÇIKLAMA

Amasya halkı ağaçları kestirmemek için bölgede bekleyişini sürdürüyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların ağaçların kesilmek istendiği bölgeye geldiği bildiriliyor.

Amasya'daki duruma ilişkin, Amasya Dayanışması'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Dün gece başlattığımız direnişimiz devam ediyor sayımız az. Amasya halkının desteğini bekliyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler