Mücadele destanı

Tutuklu avukatlarımız Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör için başlatılan ‘Adalet Nöbeti’nin 17.’si dün Cumhuriyet duruşması öncesi tutuldu. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Adli tatildeyiz ama adalet tatilde olmayacak” diye konuştu.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 23:33
Abone Ol google-news

Avukatların tutuklu meslektaşları Bülent Utku, Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör için Çağlayan Adliyesi’nde başlattığı ‘Adalet Nöbeti’nin 17’ncisi dün gerçekleştirildi. Gazetemizin davasında tutuklu bulunan meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyen avukatlar, hukukun halkın yanında olması gerektiğini kaydetti.

Avukatlar “Herkes için adalet” pankartının açarak, tutuklu gazetecilerin resimlerinin bulunduğu “Savunmaya özgürlük”, “Adalet Nöbeti” yazılı dövizleri taşıdı. Eyleme CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da katıldı. İlk sözü alan Uğur Yetimoğlu, üç gündür duruşmada hukuk dersi verildiğini belirterek “27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cumhuriyet çalışanları, yöneticileri özgür basın için, huzursuzluğa karşı mücadelenin destanını yazıyorlar. Meslektaşlarımız Akın, Bülent ve Mustafa Kemal, avukatın onurlu devrimci duruşunun heykelini kazıyorlar. Ve biz buradan adalet nöbetinden meslektaşlarımıza sesleniyoruz. Sevgili Mustafa, engizisyon dönemindeki toplu cezalandırmayı meslek olarak seçtiklerini biliyoruz. Sevgili Bülent, cesaret hakkını sonuna kadar kullandığını ve kullanacağını biliyoruz. Ve sevgili Akın, sizden öncekiler gibi muktedirlere boyun eğmediğinizi ve korkuya teslim olmadığınızı biliyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Anladık ki, adliyelerde adalet için farkındalık yaratmaya, adalet için talep açmaya ihtiyacımız var. Birilerinin bunu yapması gerekiyordu. İyi ki avukatlar var. İyi ki var da avukatlar, adliyeler ‘adalete davet’ edilebiliyor. Adli tatildeyiz ama, adalet tatilde olmayacak. Yarın göreceğiz bunu.”

Kaboğlu: Derin bunalım

Durakoğlu’nun ardından söz alan hukukçu İbrahim Kaboğlu ise “Buradan yarın çıkacak karar Türkiye’nin içinde bulunduğu derin hukuki ve siyasal bunalımdan da çıkışın somut öğelerini bize sunacaktır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler