Bozcaada hattındaki feribot arızaları isyan ettirdi

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil cenneti Bozcaada'ya sefer yapan feribotların son günlerde sıklıkla arıza yaptığını belirten vatandaşlar, önlem alınmasını istedi.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 16:54
Abone Ol google-news

Çanakkale'de yaz aylarında turizmin en yoğun yaşandığı merkez olan Bozcaada İlçesi'ne anakaradan, Geyikli iskelesinden kalkan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait feribotlarla ulaşım sağlanıyor. Gestaş Geyikli- Bozcaada hattında iki feribotla karşılıklı olarak seferler yapılıyor. Bu hatta aynı zamanda rezervasyon sistemi de uygulanıyor. Önceden rezervasyon yaptıranlar feribot sırası beklemeden adaya kolayca ulaşıyor. İlki geçen hafta yaşanan, dün ve bugün de tekrar eden feribot arızaları, adaya ulaşımda aksamalara neden oluyor. Bu sorun ada turizmini de olumsuz yönde etkiliyor. Arıza nedeniyle feribot sayısının teke düştüğü hatta turistlerin adaya ulaşım süresi de uzuyor.

Dün 'Mavi Ege' isimli feribot arızalanınca, Çanakkale'den Lapseki adlı arabalı vapur Bozcaada hattına çekildi. Bugün ise öğle saatlerinde Geyikli- Bozcaada hattında çalışan 'Mavi Körfez' isimli feribotun arızalanması nedeniyle seferlere 'Lapseki' isimli arabalı vapurlu devam edildi. Böyle olunca da hem Bozcaada'ya hem de Geyikli'ye gidecek olan vatandaşlar, mağduriyet yaşadı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler