Erdoğan: Sultan Alpaslan kimlerle mücadele etmişse biz de onlarla mücadele ettik

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda konuştu: Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik.

Yayınlanma: 26.08.2017 - 15:12
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda konuştu: Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik.

 İşte AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda yaptığı konuşmadan başlıklar;

"Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, 'Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir' demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı.

 "Malesef Malazgirt uzun yıllar ihmal edildi"

"Anadolu'da hikayemizin başladığı yer Malazgirtti.. Bu toprakları asla unutamayız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Malesef Malazgirt uzun yıllar ihmal edildi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Sizlerle iftihar ediyorum. Siyasi hayatımız boyunca milletimizi takip ettik. Bundan sonra da Malazgirt Zaferini burada anlamına yakışır şekilde kutlayacağız. Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz."

"Sultan Alpaslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik"

"29 Mayıs'ta Bizans Surlarında Osmanlı Bayrağı dalgalanmaya başladığında dünya yeni bir çağa adım atmıştı. Çanakkale Zaferi, artık ayağa kalkamaz denen bir milletin yeniden şahlanışı olmuştur. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi gibi görünen ama bizi bu topraklardan söküp atmaya dönük bir hamleyle karşılaştık. Ucu Pensilvanya'ya dayanan bu malum zatla, 15 Temmuz'da milletim onlara ciddi bir fatura ödetti. Bu defa da bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse bizde o gün onlarla mücadele ettik. Oyun aynı sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ... diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır. Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele etmiş olabiliriz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir."

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler