Suikast davasında duruşma salonu karıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 29.08.2017 - 13:29
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Muğla’da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast davasında duruşma salonu karıştı. Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri salona girdi. Mahkeme başkanı duruşmaya 2 saat ara verdi. 
Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında MAK timinde görevli eski Astsubay Ömer Faruk Göçmen önceki gün başladığı esasa ilişkin savunmasını ikinci gün de sürdürdü.

Sanık Göçmen savunmasında, kendilerinden önce Marmaris’te başka bir timin olduğunu, iddia makamının delilleri kararttığını ileri sürdü. Göçmen, “01.13’te elinde silahlı sivil bir polis otelin çevresinde koşuyor. Bu da bizden önce orada bir çatışmanın olduğunu gösteriyor” dedi. 

Bunun üzerine araya giren duruşma savcısı Ali Cenk Düzgün, “Orada bir darbe yaşanıyor. Polis ne yapacak önlem almayacak mı” dedi. Duruşma savcısının konuşmasının ardından mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Hepiniz esasa ilişkin savunma yapıyorsunuz. Siz delil tartışması yapıyorsunuz. Savcıya yanıt veriyorsunuz. İddia makamını zan altında bırakıyorsunuz” şeklihde çıkıştı.

Savcı Düzgün, “Sanıklar savunma yaparken iddia makamını ve mahkemeyi delilleri karartmakla suçluyor” açıklamasının ardından sanıklardan Özel Kuvvetlerde görevli eski Üsteğmen Enes Yılmaz savcıya “Zaten delilleri kararttınız” sözleriyle çıkıştı.

Enes Yılmaz mahkeme başkanına, “Mahkeme başkanı gibi davranın. Müşteki avukatı gibi davranmayın mahkeme başkanı gibi davranın” diye bağırdı. 
Bunun üzerine duruşma salonunda bulunan sanıklar ayağa kalkarak her birlikte bağırmaya başladı. Sanıkların ayağa kalkması ve bağırmasının ardından çevik kuvvet ve jandarma ekipleri duruşma salonuna girdi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ sanık Enes Yılmaz’ın karar duruşmasına kadar duruşmalardan men edilmesine karar verdi ve duruşmaya 2 saat ara verildi. Sanıklardan eski Üsteğmen Enes Yılmaz karar duruşmasına kadar duruşmalardan men edildi. 

BYLOCK KULLANMADIĞINI SÖYLEYEN 2 ASKERLE İLGİLİ YENİ DELİLER MAHKEMEYE ULAŞTI 
Dava dosyasında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları bilgisi yer alan, ancak bu suçlamayı kabul etmeyen sanık askerler SAT timinde görevli Ali Sarıbey ile Haldun Gülmez'i yalanlayan yeni bilgilere ve delillere ulaşıldığı belirtildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi’ davasında yargılanan eski SAT Yüzbaşı Haldun Gülmez ve eski SAT Üsteğmen Ali Sarıbey ile ilgili mahkemeye yeni deliller ulaştı. Savunmalarında FETÖ’cü olmadıklarını ısrarla söyleyen iki darbeci için önümüzdeki günlerde yeri deliller ile ilgili ek savunma alınacak. 

Öğleden sonra devam eden oturuma ara verilmesinden sonra duruşma salonuna gelen Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Ali Sarıbey ve Haldun Gülmez burada mı” dedi. İki sanığın salonda olduğu tespit edildikten sonra konuşan Mahkeme Başkanı Baştoğ, “Ali Sarıbey ve Haldun Gülmez. ByLock ile ilgili yeni deliller geldi. Bağlantılar tespit edildi. Bunları çoğaltarak sizlere ulaştıracağız. Bu deliller ile ilgili ek savunmalarınız alınacak” dedi. 

HALDUN GÜLMEZ SAVUNMASINDA NE DEMİŞTİ? 
FETÖ’nün suikast timinde görevli, telefonunda ByLock çıkan ve yaralı olarak İzmir’de hastaneye sevk edilen eski SAT personeli Yüzbaşı Haldun Gülmez’in üzerinden ‘HE’ duaları (Hoca Efendi olarak değerlendirilen) çıkmıştı. Esasa ilişkin savunmasında FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını ileri süren Gülmez, cemaate ait evlerde kalmadığını, arkadaşları arasında bu evlere gidip gelen olmadığını ileri sürmüştü. 
Gülmez savunmasında, “Başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerinin Allah belasını versin. Bu örgütleri destekleyen, taşeronların, devletin imkanlarını verenlerin Allah belasını versin. Ben FETÖ’cü değilim. Araştırılmamış hiçbir şey kalmamasına rağmen değilim. Bu adamdan terör örgütü çıkarmaya çalışıyorlar. Bende ’ByLock kaydı var’ deniliyor. Telefon numarası, TC numaram, adım soy ismim bir de tespit tarihi var. Neyi ifade ediyor ben de anlamadım” dedi. 

FETÖ İÇİN ‘BU HAİN ÖRGÜT’ DEMİŞTİ, DELİLLER GELDİ 
ByLock kullandığına dair yeni delillerin geldiği sanıklardan eski SAT Üsteğmen Ali Sarıbey ise FETÖ üyeliği konusunda iddianamede 8 kriter bulunduğunu belirterek, “88 kriter ekleseniz de böyle eli kanlı hain örgüte üye olmam mümkün değildir. ByLock kullandığım hakkındaki iddialar da sadece bir kağıttan ibarettir. Bu hain örgüt büyük bir gizlilik içinde devletin her kurumuna sızarak üyelerini gizlemiştir. Her yolu mubah gören bu örgüt benim gibi vatanını seven Atatürkçü kişileri ByLock listesine eklemiş olabilir. Bu yüzden bu suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler