Kadir Topbaş’ın çılgın projesi ‘verimsiz’ diye iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın, “Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli” projesinin ihalesi iptal oldu. Gerekçe olarak; “kamu kaynaklarının verimli kullanımının sağlanmaması” gösterildi.

Yayınlanma: 16.09.2017 - 19:30
Abone Ol google-news

Sözcü’de yer alan Özlem Güvemli’nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Kadir Topbaş’ın, ‘çılgın projesi’ rafa kalktı. Topbaş, 2016 Nisan ayında, mecliste yaptığı 2015 Yılı Faaliyet Raporu sunumu sırasında “ustalık dönemim” dediği 3. dönemine ilişkin projelerini açıkladı. ‘Çılgın projem’ diye nitelediği Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesini ilk kez duyurdu. Meclis oturumunda CHP Grubu adına söz alan İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam bu projeyi “Topbaş’tan masallar dinledik. Bunun çalışmasını yaptınız mı? Ters akıntı var, balıklar var, canlılar var” sözleriyle eleştirdi.

İBB ihaleyi iptal etti

CHP’nin “masal”, Topbaş’ın “çılgın proje” dediği “Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi”, 27 Mart 2017’de ihaleye çıktı. İhale 13 Eylül 2017 tarihinde İBB tarafından iptal edildi. İhalenin iptal gerekçesi de “Kamu kaynaklarının verimli ve etkin kullanılmasını sağlamak” olarak açıklandı.

Sondaj ihalesi gerçekleşmişti

2019 yılında tamamlanması planlanan tünelin inşaatına başlayabilmek için önce sondaj çalışması yapılması gerekiyordu. Sondaj çalışmaları ise 1 Aralık 2016’da 7 milyon 500 bin lira bedelle ihale edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler