Şemdinli'de patlama: Ölü ve yaralılar var

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde PKK'lilerin Jandarma Tabur komutanlığı'nı hedefleyerek attığı havan topu mermisi, işlemler için bekleyen bir grup yabancı uyruklu göçmenin bulunduğu noktaya düştü. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 15:55
Abone Ol google-news
<video:831446>

Olay, Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lilerin Balkaya Dağları'ndan attığı havan topu mermisi, Türkiye'ye kaçak yollardan geçiş yapan ve bu sırada Jandarma Tabur Komutanlığı'ndaki işlemleri için bekleyen bir grup yabancı uyruklu göçmenin bulunduğu noktaya isabet etti. Meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre, 1 kişi yaşamını yitirirken, 2'si ağır 5 kişi de yaralandı. Yaralılar için bölgeye ambulanslar sevk edilirken, güvenlik güçleri, Balkaya Dağları'nın bulunduğu bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ne yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

 Valilik, saldırıda PKK'lilerce 32 havan atışı yapıldığını ve bu saldırıda 1 sığınmacının hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 5 sığınmacını ise yaralandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"25.09.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Hudut Taburu bölgesine Balkayalar Dağı’ndan bölücü terör örgütü mensuplarınca 32 adet havan atışı yapılmış ve yapılan atışların bir kısmı Tabur nizamiyesine yakın bölgede bulunan sığınma amaçlı ülkemize gelen yabancıların olduğu alana isabet etmiştir. İlk bilgilere göre 1 sığınmacı hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 5 sığınmacı ise yaralanmıştır. Yaralı sığınmacıların tedavileri sevk edildikleri Şemdinli Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Güvenlik güçlerimizce havan tespit radarlarının belirlediği hedefler yoğun ateş altına alınmıştır. Sivil-asker ayrımı gözetmeksizin sığınmacıların bulunduğu alana yapılan bu saldırı bölücü terör örgütünün hain yüzünü bir kez daha göstermektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler