Cumhuriyet davası için Akşam ve Star'dan skandal paylaşım

Star ve Akşam gazetesinin Cumhuriyet davası duruşması devam ederken sosyal medya hesaplarından yaptıkları skandal duyuru duruşmaya damga vurdu. Mahkeme, söz konusu mesajlar için suç duyurusunda bulunan Ahmet Şık'ın talebini kabul etti.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 20:57
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi davasında duruşma savcısı, tutuklu sanıklar; Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun, "mevcut delil durumunu" gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Yandaş Akşam gazetesi ise haberi Twitter hesabından "Cumhuriyet Gazetesi davasında savcı, 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi" başlığı ile paylaştı.

YARKADAŞ'TAN TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, mahkemenin kararını beklemeden savcının talebini karar gibi paylaşan Akşam'ın paylaştığı bu mesaja "Yandaş medya, kararı kimin verdiğini söylüyor. Hakimlere gerek yok zaten" şeklinde tepki gösterdi.

STAR DA MAHKEMENİN KARARINI BEKLEMEDİ

Star gazetesi de savcının tutukluluğun devamı talebini "Cumhuriyet Gazetesi davasında 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi" şeklinde duyurdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP'Lİ TÜM'DEN TEPKİ

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de daha önce Odatv, Ergenekon ve Balyoz davalarında duruşma devam ederken kararların medyaya sızdırımasını hatırlatarak duruma tepki gösterdi.

MAHKEME BAŞKANI: SORUŞTURMA AÇILACAK

Star gazetesinin attığı mesaj duruşma salonunda da dile getirildi. Ahmet Şık, "6 yıl önce beni Ergenekon'da suçladıklarında bu şekilde haberleri STV atıyordu. Ben bu oyunu gördüm" dedi ve söz konusu haberler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme Başkanı, "Salonda bir arkadaşımız Star gazetesinde kararın verildiği, kararın tutukluluğun devamı yönünde olduğunu söyledi. O haberi görmek istiyorum. Star ve Akşam gazetesindeki bu durumu haber yapan kişiler kim ise ya da buradan karar sızdıran bir kişi var ise bunlar hakkında cezai işlem yapılacaktır. Bu kişilerin adamlıkla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum" dedi. Mahkeme Ahmet Şık'ın suç duyurusunu kabul etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler