İstanbul ve Adana'da PKK operasyonu: 15 gözaltı

İstanbul ve Adana'da PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.10.2017 - 09:10
Abone Ol google-news

<video:838269>

Sosyal medya üzerinden PKK propagandası yaptığı, eylem hazırlığında olduğu öne sürülen, örgüt üyelerine yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 7 şüpheli yakalandı.

 Edinilien bilgiye göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan, kırsal alanda yaralanıp kente getirilen yaralı teröristlerin tedavisine yardımcı olan ve 6-8 Ekim tarihlerinde İstanbul'da eylem hazırlığında olduğu iddia edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. İstanbul'un 10 ilçesinde tespit edilen 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 7 şüpheliyi yakaladı.

Operasyonda ayrıca, baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme de ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADANA'DA 8 GÖZALTI

ADANA'da PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezinde PKK adına korsan gösteri düzenleyen ve katılanların adreslerini belirleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, şafak vakti operasyon düzenledi.

Asayiş ve Narkotik şubelerinin de destek verdiği operasyonda çok sayıda evde arama yapan ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler