Erdoğan: İdlib'de ciddi bir harekat var

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'li belediye başkanlarının görevden alınması ile ilgili "Şahsi tercihim değil. Aslında bu milletimizin talebidir. Belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlendirilmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa bunu karşılıklı mutabakat içinde yapacağız. Buna kimsenin alınmaması gerekiyor" dedi. Erdoğan, ''İdlib'de ciddi bir harekat var. Bu devam edecek'' ifadesini de kullandı.

Yayınlanma: 07.10.2017 - 11:05
Abone Ol google-news

<video:839837>

ERDOĞAN: İDLİB'TEKİ OPERASYONU ÖSO SÜRDÜRÜYOR, ASKERİMİZ YOK 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 26'ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor. ÖSO'nun İdlib'de şu anda yürüttüğü bir operasyon var. Henüz askerimiz orada değil. Tabii ki Türkiye ve Rusya, beraber yapacağımız ve yapmakta oluğumuz daha önce de söylediğim gibi İdlib, içi bizim tarafımızdan, dış tarafı da Rusya tarafından korunmasının sağlandığı bir bölge. Orda yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adım attık. Rejimle münasebetleri Rusya'nın yürüttüğü bir süreç. Diğer noktalarda da Türkiye olarak biz tedbirlerimizi aldık" dedi.

GÖÇ OLUR MU? 
Gazetecilerin bölgeden bir göç olur mu sorusu üzerine Erdoğan, "Her türlü hazırlığımızı aldık. Sınırlar zaten bizim korumamızda. Sınırın dışı Rusya'nın korumasında" dedi.

"KARIŞTIRMA ORASINI" 

Gazetecilerin 'Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki gibi mi bir ilerleme olacak sorusuna ise Erdoğan, "Karıştırma orasını. Biliyorsunuz boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz. Şimdi de İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARINA MESAJ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'daki kampında konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

İlk yola çıktığımız günden bugüne kadar hangi kademede olursa olsun AK Parti'ye gönül vermiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin iktidara gelişinden bu yana Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi Cumhuriyet tarihi ile mukayese ettiğimizde orataya çıkan tablo partimizin karnesidir. Bizlerin de bu tabloyu hatırlaması ve hedeflerimizin çıtasını yükseltmemiz gerekiyor.

Kendi arkadaşalarımızın arasında bile bu refromların farkında olmayanlar var. Şahsım da dahil olmak üzere her fırsatta bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Milletimize her fırsatta bu hatırlatmaları ezberden ifade etmenizi istiyorum.

MİLLİ TAKIM'IN YENGİLGİSİ 

Milli Takımımız dün akşam mağlup oldu. Üzüntülüyüz. Ama 3-0'a rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar Milli Takımımıza sahip çıkmasını sonuna kadar alkışlıyorum.

Anamuhalefet de dahil olmak üzere silahlı insansız hava araçlarını konuşuyor. 'Piknik yapmaya gittiler' diyor. O dağlarda bunların inine dahi gireceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa 'Hoşgeldin' demeyeceğiz. Yerinde bastıracağız. Bunun adımları attık, atıyoruz.

KANAL İSTANBUL 

İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar gelecekte kendilerine vaad edilenlere de bakarlar. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri de kurusıkı atmak suretiyle konuşuyor. Yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyeceğiz. Yapacaklarımızı da ifade edeceğiz. Bizim için Kanal istanbul çok önemli. Süveyş, Panama kanalı nasıl anılıyorsa biz de Kanal İstanbul ile dünyaya yeni bir marka olarak ses vereceğiz. Bunun da adımını çok kısa zamanda atacağız.

Erdoğan'dan görevden alınan belediye başkanları hakkında açıklama: Şahsi tercihim değil

<video:839837>

"ŞAHSİ TERCİHİM DEĞİL" 

Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Şahsi tercihim değil. Bu milletimizin talebidir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar.

"MİLLETLE ZITLAŞMA OLMAZ" 

Değişime direnmek, akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz. 

"KİMSENİN ALINMAMASI GEREKİYOR" 

Belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlendirilmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa bunu karşılıklı mutabakat içinde yapacağız. Buna kimsenin alınmaması gerekiyor. Bizim kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmekten daha doğal ne olabilir. Bunu yapmazsak geçmişteki partilerden bir farkımız kalmaz. AK Parti'yi göz göre göre bu çıkmaza sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur.

Çetin yollar yorgun bedenlerle aşılamaz. 2013 yılından beri öyle saldırılara maruz kalıyoruz ki sadece savunma değil taarruz gücümüzü de artırmamız gerekiyor.

"KÜÇÜK İSRAİL DİLLENDİRİLİYOR"

Bölgemizde yapılmaya çalışılan böl, parçala, yönet hatta yut anlayışını bozacağız. Kuzey Irak'taki planların içinde nelerin olduğunu biliyoruz. Şimdi şu dillendirilmeye başlandı; küçük İsrail. 350 km sınırı olan Türkiye senin kardeşin olarak buradayken sen Türkiye'yi bırakıp bunlarla beraber neyin planlamasını yapıyorsun? Anayasa mahkemesi parlamento hayır diyor. Sen neyi yapıyorsun? İsrail'den başka destek görmeyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) akıbetini göreceğiz. Buradan netice çıkartamazsın. Yapacağın tek iş; başladığın noktaya geri dönmek.

ANA MUHALEFETE: SEN BİZİM GENÇLİK TEŞKİLATIMIZIN ÜYE SAYISI KADAR BİLE YOKSUN

AK Parti'nin şu anda toplam üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Gençlerin sayısı ne? Tabii 30 yaş limiti var bu yaşa göre sayısı 1 milyon 483 bindir. Ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin. Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun.

''İDLİB'DE CİDDİ BİR HAREKAT VAR. BU DEVAM EDECEK''
Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerin sayısı çetrefili arttıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor. Çok daha fazla çalışmamız lazım. Bizim için 24 saat yeterli değil. Suriye'deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. İnsani dramların çözümü konusundaki girişimlerimizi operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen bu meselenin milli güvenliğimizle ilgili olduğunu gerek şahsın ilgili bakanlarımız zaten açıklıyorlar.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdbil'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Zira biz oradaki kardeşlerimizi İdlib'e gelen kardeşlerimizi ne olursa olsun ister ölün ister kalın diyemez onlara elimizi uzatmak durumundayız şu anda bu adım atıldı devam ediyor.

''İDLİB'İN ARDINDAN YENİ İNİSİYATİFLER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
Suriye sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler