TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili 7 gözaltı

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 4 kişinin öldüğü TÜPRAŞ patlamasıyla ilgili, taşeron firma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü.

Yayınlanma: 12.10.2017 - 10:00
Abone Ol google-news

 İzmir’in Aliağa ilçesinde, 4 kişinin öldüğü Tüpraş patlamasıyla ilgili soruşturma genişletilirken, toplamda 7 kişi gözaltına alındı.

TÜPRAŞ'ta patlama: 4 ölü, 2 yaralı

Gözaltına alınanlar arasında firma sahibi ve Tüpraş çalışanları var

Aliağa ilçesindeki Tüpraş’ta, gaz sıkışması nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetmiş, bazı işçiler de yaralanmıştı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, bilirkişi heyeti ve müfettişler inceleme yaptı.

 İşte gözaltına alınanlar

Savcılık ise patlamayla ilgili soruşturmayı genişletti. Savcılık kararının ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabah saatlerinde 7 kişi hakkında gözaltı kararının çıkartılması üzerine operasyon yaptı. Operasyonda, firma sahibi Bedrettin K., Şantiye Müdürü Muhammed Hulusi G., montaj ustası Ali B., Tüpraş çalışanları; baş mühendis Mehmet Emin T., işletme baş mühendisi Kürşat K., işletme mühendisi Burak K., işletme uzman Esfet B. gözaltına alındı.

  Bilirkişi görevlendirildi

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Tüpraş’ta meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından olay yerindeki incelemeler sürerken, bilirkişi heyeti ve müfettişler bölgede inceleme yapıyor.

Aliağa ilçesindeki Tüpraş Rafinerisinde sabah saatlerinde bir patlama meydana gelmiş ve 4 işçi hayatını kaybetmişti. Gaz sıkışması nedeniyle patlamanın meydana geldiği ifade edilirken, Tüpraş tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 09.25’de Tüpraş İzmir Rafinerisi Ürün Tankında yapılan bakım sonrası devreye alma çalışmaları sırasında yüzer tavanlı nafta tankında gaz sıkışmasına bağlı patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde bakım ve kontrol için bulunan yüklenici firma çalışanlarımızdan 5 kişi patlamadan etkilenmiştir” denildi.

İhmal var mı araştırılıyor

4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgede de incelemeler devam ediyor. Patlamanın ardından bölgeye giden AFAD İzmir İl Müdürü Osman Metin Saroğlu da ekiplerden bilgi aldı.

Olay yerinde inceleme yapan uzman ekip de geniş çaplı bir rapor hazırlamaya başladı. Bilirkişi heyeti ve müfettişlerin yaptığı araştırmaların ardından ise bir ihmal olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak.

 TÜPRAŞ patlaması Meclis gündeminde: İş kazaları da en az terör kadar can alıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler