Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı olarak geçmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 11:43
Abone Ol google-news


Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan ile Gümüşhane, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

 Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 1 ila 4 derece azalacağı, kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Az bulutlu ve açık 28
Adana: Parçalı ve az bulutlu 30
Antalya: Az bulutlu ve açık 31
Samsun: Parçalı bulutlu 20
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 9
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler