Kozmik Oda verilerinin karargahta saklanması kararını veren hakimlere beraat

Kozmik Oda soruşturmasında Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramada elde edilen 1,5 terebaytlık dijital verinin Genelkurmay Başkanlığı' nın itirazı üzerine savcılığa teslim edilmeyip karargahta saklanması kararı veren hakimler Hasan Şatır ve Selahattin Türkeli'nin görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı davada karar çıktı

Yayınlanma: 18.10.2017 - 15:20
Abone Ol google-news

Kozmik Oda soruşturmasında Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramada elde edilen 1,5 terebaytlık dijital verinin Genelkurmay Başkanlığı'nın itirazı üzerine savcılığa teslim edilmeyip karargahta saklanması kararı veren hakimler Hasan Şatır ve Selahattin Türkeli'nin görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı davada karar çıktı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, iki hakimin suç kastları olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Kozmik oda'da arama kararı veren hakim Kadir Kayan, soruşturmayı yürüten Mustafa Bilgi ile karargahta saklanan dijital verilerin 2 yıl sonra savcıya teslim kararı veren üç hakim ise casusluk ve fetö üyeliği suçlaması ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi'de yargılanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler