Dışişleri: ABD ile temasların sürdürülmesine karar verildi

Dışişleri Bakanlığında sabah saatlerinde başlayan görüşme sona erdi. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, ABD ile temasların sürdürüleceği belirtildi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 17:01
Abone Ol google-news

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik iki ülkenin diplomatik heyetleri arasında Dışişleri Bakanlığında sabah saatlerinde başlayan görüşme sona erdi. İlk görüşme yaklaşık 5 saat sürdü.

ABD'den vize krizinin bitmesi için 4 şart... Türkiye kabul etmedi

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasının ardından krizin çözümüne yönelik yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'vize krizi' görüşmeleriyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin görüşmelerde iyi bir noktaya doğru gidildiğini, detayların birkaç gün içinde netleşeceğini söyledi.

‘TRT World Forum’da konuşan İbrahim Kalın, vize krizi sebebiyle Türkiye’ye gelen ABD heyetiyle görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Görüşmelerde ‘iyi bir noktaya doğru’ gidildiğini, detayların birkaç gün içinde netleşeceğini anlatan Kalın, kısa süre içinde sorunun çözüleceğine inandığını ifade etti.

Kalın, Türkiye’ye gelen ABD heyetinin sadece görüşmeleri muhataplarına iletmekle görevli olduğunu da ekledi.

Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, "ABD İle temasların sürdürülmesi kararı verildi. ABD ile adli ve güvenklik konularında yapıcı komitelerin kurulması kararını aldık" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler