Atatürk'ün vasiyeti davasında yeni gelişme

Atatürk’ün vasiyetinde belirtilen manevi kızı Ülkü Adatepe’ye yaşam boyunca her yıl belli bir ücret verilmesi isteğinin yerine getirilmediği iddiasına ilişkin Adatepe’nin oğullarının CHP ve İş Bankası’na açtığı davada yeni gelişme yaşandı.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 16:44
Abone Ol google-news

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada Adatepe’nin oğlu Ali Kemal Doğançay’ın avukatı, İs Bankası’ndan, 1938 yılından itibaren Ülkü Adatepe’ye ödenen tutarların istenmesine karar verilmesini istedi. Bu talebin ardından söz alan İş Bankası avukatı ise, bankadan istenen kayıtların 1938 yılından itibaren gönderilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Hiçbir kurum bu şekilde kayıt tutmaz. Yargılamanın uzamaması için bu ara karardan vazgeçilmesini isteriz” dedi. Taleplerin incelenmesine ve uygun görülenlerinin kabul edilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğullarının, Atatürk'ün vasiyetinin yerine getirilmediği iddiasıyla İş Bankası ve CHP'ye açtığı tazminat davasında davacı avukatları, İş Bankası'ndan 1938 yılından bu yana Adatepe'ye ödenen para tutarının sorulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na da yazı yazılarak bu kurumlardan da, vasiyetnameden dolayı 1938'den itibaren ödenen tutarların sorulmasını talep etti.

MAHKEME TALEPLERİ İNCELEMEYE ALDI

Mahkeme de, taleplerin incelemeye alınmasına ve uygun görülenler hakkında ilgili delillerin toplanması için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı Şubat 2018'e erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler