Medipol’den yurttaşa tehdit

Rektörlük arazi sahibine alanın kamulaştırılacağını belirterek uzlaşma davetiyesi gönderdi

Yayınlanma: 02.11.2017 - 06:32
Abone Ol google-news

AKP’ye yakınlığıyla bilinen İstanbul Medipol Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin bulunduğu Haliç Yerleşkesi için yurttaşı kamulaştırmayla tehdit etti. Rektörlük, yerleşkenin bitişiğindeki arazi sahibine, alanın kamulaştırılacağını belirterek, uzlaşmak için davetiye gönderdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği, Fatih Kasap Demirhun Mahallesi’nde Şerefli Sokak üzerinde arazisi bulunan bir yurttaşa 25 Eylül’de uzlaşma davetiyesi adı altında bir yazı gönderdi. Yazıda “Parselin kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna ve söz konusu taşınmazın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca kamulaştırılarak idaremize devrini sağlamak amacıyla gerekli yasal işlemlerin ikmaline karar verilmiştir. Fatih Tapu Müdürlüğü nezdinde ilgili taşınmazın kaydına şerh konulmuştur” denildi. Bu ifadelerin ardından üniversitenin öncelikli olarak taşınmazın pazarlıkla satın alınmasının teklif edildiği anlatıldı.

Fatih’in CHP’li Meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu “Üniversitenin bu şekilde yayılarak alanını büyütmesi neticesinde bitişiğinde bulunan Kâtip Çelebi İlköğretim Okulu binası da Tekel Genel Müdürlüğü binası gibi 49 yıllığına söz konusu üniversiteye mi verilecektir” diye sordu. Üniversitenin Bağcılar’daki üniversite hastanesi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler