Diyarbakır şehidine veda... Cenaze namazını babası kıldırdı

Diyarbakır'da dün PKK'nin hücre evine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'in cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Şehidin Manisa'daki cenaze namazını imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı.

Yayınlanma: 04.11.2017 - 16:04
Abone Ol google-news
<video:859683>

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde, PKK'nin gençlik yapılanması YPS'ye yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, AKP Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, imamlık yapan babası İbrahim Taşdemir, Diyarbakırlı eşi Yeşim Taşdemir ve 1 yaşındaki kızları Esma, askeri erkan, şehidin silah arkadaşları katıldı.  

Şehit Taşdemir'in cenazesi ambulanstan alınarak tören alanına getirildi ve özgeçmişi okundu. 2011 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı, aynı yıl Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne geçtiği belirtildi. Özgeçmişin okunmasının ardından şehit Taşdemir için dualar edildi. Şehit Ahmet Alp Taşdemir'in tabutunu omuzlayan silah arakadaşları tekbir getirerek, tabutu ambulansa kadar taşıdı. Şehit eşi Yeşim Taşdemir, ağlayan kızı Esma'ya, "Ağlama kızım bugün babanın düğünü, bugün babanın en şerefli, en onurlu günü ağlama kızım" diyerek taputun arkasından yürüdü. 

Şehit polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in özel harekatta birlikte görev yaptığı silah arkadaşları, arkadaşlarını selam durarak uğurladı. Taşdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi İzmir'in Selçuk İlçesi'ne uğurlandı. 

CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI 

Altı yıldır polislik yapan, 1 yaşında kızı bulunan şehit polis memurunun cenazesi, memleketi Salihli'ye getirildi. Anneannesi Sabahat Şahin'in evinin önünden son kez geçirilen, dua edilen şehit polisin cenazesi, daha sonra Salihli Hamidiye Camisi'ne getirildi. Acı haberi, görev yaptığı İzmir'in Selçuk ilçesinde cuma namazı öncesinde öğrenen polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in imam olan babası İbrahim Taşdemir, annesi Saliha Üray, eşi Yeşim Taşdemir, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

"BABANIN DÜĞÜNÜNE GELDİK"
Şehit polis memurunun eşi Yeşim Taşdemir, cenaze töreni boyunca çevresindekilere sık sık, "Dik durun, ezanı susturmadı bayrağı indirmedi. Başınız dik olsun. Ağlamayın, düşmanları sevindirmeyin" dedi. Kucağına aldığı 1 yaşındaki kızı Esma'ya, "Babanın düğününe geldik" dedi. Anne Saliha Üray da cenaze töreni boyunca oğlunun gömleğine sarıldı.

CENAZE NAMAZINI İMAM BABA KILDIRDI
Şehit polis memuru Ahmet Alp Teşdemir'in cenaze namazını, imamlık yapan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı. Namazdan sonra oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna dönüp konuşan acılı baba, "Allah sizlerden razı olsun. Rabbimizin nimetlerini sayamayız. Bana rabbimin en büyük nimetlerinden birisi Ahmet oğlum doğduğunda geldi. Rabbim oğlumun şehadetiyle bizi ikinci kez ödüllendirdi. Rabbime hamd olsun. Bu necip milletin neferiydi. Oğlumla telefonda konuştuğum zaman, sık sık abdestsiz çıkma derdim. O da bana 'zaten alıyorum' derdi. Rabbime sonsuz hamd olsun, böyle bir evladın babası olmaktan şeref duyuyorum" dedi. 

Şehit polis Taşdemir'in tabutu daha sonra bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda taşındı, ardından cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Ahmet Alp Taşdemir, daha sonra Salihli Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

GÖZALTI SAYISI 10'A ÇIKTI
Taşdemir'in şehit olduğu olayla ilgili polisin kentteki operasyonları da devam ediyor. Dün düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Operasyonda öldürülen PKK'linin eşinin de aralarında bulunduğu 10 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler