Berin Nadi’yi özlemle andık

Cumhuriyet Vakfı Başkanı, gazetemizin eski imtiyaz sahibi Berin Nadi’yi, aramızdan ayrılışının 16. yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında özlemle andık.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 02:57
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Vakfı Başkanı, gazetemizin eski imtiyaz sahibi Berin Nadi’yi, aramızdan ayrılışının 16. yıldönümünde Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında özlemle andık. Nadi’nin mezarı başında konuşan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, “Siz olmasaydınız belki bugün Cumhuriyet gazetesi yayımlanmıyor olabilirdi. Ben ve arkadaşlarım sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Cumhuriyet’in doğruları yazma konusundaki geleneğinin sürdürüleceği sözüyle önümüzdeki senelerde de başınımız dik ve alnımız ak şekilde huzurunuzda bulunacağız” dedi.

Berin Nadi’yi anmak için Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında dün düzenlenen törene gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erinç, Berin Nadi’nin gelini Betül Erozan, yakın aile dostları Özer Derbil’in eşi Sevda Derbil, gazetemiz yazarları Meriç Velidedeoğlu, Şükran Soner, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Önder Çelik, Haber Koordinatörümüz Aykut Küçükkaya ile gazetemiz çalışanları katıldı. Anmada konuşan Erinç, geçen yılki anmada Cumhuriyet’e yönelik operasyonda arkadaşlarımızın tutuklandığını anımsattı. Erinç, “O gün size alnımızın ak, başımızın dik olduğunu ve Cumhuriyet’e ihanet etmediğimizi söylemiştim. Söylediklerimin doğruluğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tabii kimi konular Türkiye’de çok geç yürüyor ama sonunda Cumhuriyet’in suçsuzluğu da kanıtlanmış olacak” diye konuştu.

‘Sözümüzü tuttuk...’

Geçen yıldan bu yana Türkiye’de doğruları söyleyenlere ve başta gazeteciler olmak üzere suç uydurma ve iftira atma konusunda büyük bir mesafe alındığını söyleyen Orhan Erinç şöyle devam etti:

“Ben uzun yıllar gazetecilik yaptım. Kamu görevlilerine inanma konusunda çok az kuşku duymuştum ama bugünkü kadar güvensizlik ortamında yaşadığımızı hiç düşünmüyorum. Yine gazeteci olarak özellikle ya yöneticisi olduğum kurumlarda, mesleki örgütlerde ya da haber kaynağı olarak pek çok müfettişlerle bir araya geldim. Benim tanıdığım müfettişler denetledikleri yerde çay ve kahve dahi içmezlerdi ama bir kaç müfettişle tanıştık ki, müdürlerinin sözlerini yerine getirmek için olmadık yorumlardan kaçınmayan ya da FETÖ’den iki müebbet hapisle yargılanan savcının beklentilerini karşılamak için kendi kurumunu suçlayarak Cumhuriyet’e suç yüklemeye çalışan müfettişler olduğunu gördük.”

“Bugün de huzurunuzda başımız dik, alnımız ak olarak ayrılacağımızı söylemek görevini üstlendim” diyen Erinç, “Bugün ben, dostlarınız ve çalışma arkadaşlarım size olan minnettarlığımızı anlatacak kelime bulmakta zorlanıyoruz. Siz olmasaydınız bugün Cumhuriyet gazetesi yayımlanmıyor olabilirdi. O yüzden kendimi size olan şükranlarımızı anlatmak konusunda cümleler kurmaktan aciz hissediyorum. Bugün de buradan alnımız ak, başımız dik olarak ayrılıyoruz. Sonuçta Cumhuriyet’in doğruları yazma konusundaki geleneğinin sürdürüldüğü bir yayın yaşamıyla önümüzdeki yılda gelip saygılarımızı ve şükranlarımızı sunmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Betül Serozan da Berin Nadi’yi çok özlediğini belirterek, “Onu çok özlüyorum ve her an hatırlıyorum. ‘Gelin gelinliğini yapar’ derdi. Bana bir sürü şeyler yaptırdı ve öğretti” ifadelerini kullandı. Sevda Derbil de Berin Hanım’ı çok özlediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler