Marmara Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu: Gözaltılar var

Marmara Üniversitesi'ne düzenlenen FETÖ operasyonunda 22 personelin gözaltına alındığı bildirildi. Toplamda 42 personel hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilirken, aktif çalışan 24 kişinin odalarında arama faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

Yayınlanma: 17.11.2017 - 09:37
Abone Ol google-news

<video:867824>

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Marmara Üniversitesi'nde görevli akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki 42 personel hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı. Aktif çalışan 24 kişinin, Marmara Üniversitesi’ndeki odalarında arama işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin bir kısmının örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya'daki hesaplarını artırdıkları, bir kısmının da Bylock kullanıcısı olduğu iddia edildi.

Yapılan açıklamada "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu koordinesinde Marmara Üniversitesi’nde görevli akademik idari ve kamu işçisi statüsündeki 42 personele yönelik FETÖ/ PDY terör örgütü ile irtibatı veya iltisakî olduğu gerekçesi ile İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda şüpheli şahıslardan 22 si yakalanmış, Aktif çalışan 24 şüphelinin Marmara Üniversitesi’ndeki odalarında arama ve el koyma işlemleri sürmektedir." denildi.

ARAMA YAPILAN BÖLÜMLER

 Tıp Fakültesi ( Maltepe)

 Sosyal Bilimler (Kadıköy)

 Atatürk Eğitim Fak. (Göztepe)

 Spor Bilimleri Fak. (Beykoz)

 Rektörlük ( Göztepe)

 Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fak. (Maltepe)

 Fen Edebiyat, Teknik ve Mühendislik Fak. (Göztepe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler