Nuriye Gülmen'den mesaj: Şimdiye kadar geçirdiğim en anlamlı doğum günü oldu

Açık grevinin 263’üncü gününde olan Nuriye Gülmen, doğum gününde Yüksel Caddesi’ndeki bariyerlerin eylem arkadaşları tarafından devrilmesi dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Gülmen, “Yolun yarısında mıyım bilmiyorum ama bu doğum günüm, şimdiye kadar geçirdiğim en anlamlı doğum günü oldu” dedi. Öte yandan Gülmen ve Özakça’nın duruşması yarın görülecek.

Yayınlanma: 26.11.2017 - 09:57
Abone Ol google-news

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 263’üncü gününde.

Açık grevindeki tutuklu eğitimci Nuriye Gülmen’in ise önceki gün (24 Kasım) doğum günüydü.
Yüksel eylemcilerinden Nazan Bozkurt, Alev Şahin, Mehmet Dersulu, Simge Aksan ile Sultan Aydoğdu, 24 Kasım’da aylardır abluka altında tutulan İnsan Hakları Anıtı’nı çevreleyen bariyerleri devirerek, Gülmen’e ‘doğum günü hediyesi’ verdiklerini belirtmişlerdi.

Bunun üzerine Gülmen de zorla tutulduğu Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir mesaj gönderdi. Nuriye Gülmen’in mesajı, yakınları tarafından kullanılan Twitter hesabından yapılan paylaşımla aktarıldı:

Doğum günümü kutlayan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri yanıbaşımda hissediyorum ve bu bana güç veriyor. Aslında bakarsanız, doğum günü kutlayacak yaşı geçtim sayılır. Meşhur Orhan Veli şiirindeki yolun yarısı durumları… Yolun yarısında mıyım bilmiyorum ama bu doğum günüm, şimdiye kadar geçirdiğim en anlamlı doğum günü oldu. (Bariyerleri yıkanlara ne çok selam! Çok selam olsun!)
Hepinizin gözlerinden ve ellerinden öperim.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler