Yarkadaş: Kuşatmayı birlikte yaracağız

CHP'li Yarkadaş "AKP iktidarının demokrasi güçlerine yönelik faşist kuşatmasını tarihe hep birlikte gömeceğiz. Dayanışma, bizim hem pusulamız hem de buzkıranımız olacak." dedi.

Yayınlanma: 04.12.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Söyleyecek sözü kalmayan AKP'nin baskı ve zulüm politikalarına asla ve asla teslim olmayacak, bu karanlığı paramparça edeceğiz" dedi.

 "KARA LEKE..."

 CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı seçimlerini izleyen İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının tutukluğunun 400. güne ulaşmasının "demokrasinin kara lekesi" olduğunu söyledi.

Yarkadaş, açıklamasında "Değil 400 gün, 400 yıl da yatırsalar; Cumhuriyet eğilmez, bükülmez, boyun eğmez ve diz kırmaz" ifadesini kullandı.

 AKP'YE TARİHSEL HATIRLATMA

 Cumhuriyet Gazetesi'nin kuruluş harcını Mustafa Kemal Atatürk'ün attığını hatırlatan Yarkadaş, AKP'ye de seslendi ve "Siz devrimcilerin teslim olduğunu nerede gördünüz?" tepkisini gösterdi.

 Cumhuriyet çalışanlarının haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklanarak "rehin alınmak istendiği"ni belirten CHP'li vekil şöyle konuştu:

 "Gazete çalışanları, 12 arkadaşımız tutuklanmış olmasına rağmen geri adım atmadı. Haber yazarken eli titremedi. 'Başıma ne gelir' diye düşünmedi. Cumhuriyet her zamanki gibi gerçeğin sesi oldu. Türkiye Cennet Belgeleri'ni de diğer yolsuzlukları da yine Cumhuriyet'ten öğrendi. Her gün artan insan hakları ihlalleri de gazetemizin sayfalarında yer buldu. Cumhuriyet işte bunları yazmasın / yazamasın diye rehin alınmak ve kapısına kilit vurulmak isteniyor."

 "DAYANIŞMA BUZKIRANIMIZ OLACAK"

 Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına "Bugünkü manşetinizde de ifade ettiğiniz üzere, faşist bir kuşatma içindesiniz ama bilin ki yalnız değilsiniz ve yalnız kalmayacaksınız" diye seslendi.

 CHP'li vekil, "Kuşatmayı birlikte yaracağız. Hayatın her alanında ortaya koyduğumuz ve koyacağımız dayanışma; bu faşist kuşatmayı yarma mücadelesinin hem pusulası hem de buzkıranı olacak" ifadesini kullandı.

 AKP iktidarının sadece Cumhuriyet Gazetesi'ni değil, Birgün, Evrensel, Özgürlükçü Demokrasi, Yeniçağ ve Sözcü'yü susturabilmek için de baskı yaptığını hatırlatan Yarkadaş, "Gerçeğe tutkuyla bağlı olan gazeteciler, doğru bildiklerini yazmaktan geri durmuyor. Çünkü onlar halklarının kandırılmak istenmesine göz yummuyor. Ve onlar, saklanmak istenen gerçeği her koşulda ortaya çıkarıyor" dedi.

 "BOYUN EĞMEDİLER"

 Birgün Gazetesi çalışanlarının salı günü duruşmaya çıkacağını da hatırlatan Yarkadaş, "Birgün çalışanı Mahir Kanaat, Gazeteci Tunca Öğreten ve Ömer Çelik de 'rehin alma' politikası doğrultusunda tutuklandılar. Ama aynı dava kapsamında gözaltına alınan ve dosyası ayrılan Deniz Yücel de dahil olmak üzere hiç bir gazeteciye boyun eğdiremediler" diye konuştu.

 "BERBEROĞLU DA GERÇEĞİN BEDELİNİ ÖDÜYOR"

 CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun da aynı kapsamda büyük bir bedel ödediğine dikkat çeken Yarkadaş, "Halkın yanında durmak, halkın sesi olmak her zaman çile getirmiştir. Berberoğlu şimdi bu bedeli ödüyor ama bu zor günler de geride kalacak" dedi. Yarkadaş, "Tutuklu tüm milletvekilleri bir an önce serbest bırakılsın" çağrısı da yaptı.

 "HAYATIMIZI KUŞATIYORLAR"

 Açıklamasına, HAYATIN SESİ TV'ye kayyım yoluyla el konularak kapatıldığını hatırlatarak devam eden Yarkadaş, "Artık hukuksuzlukları dağları aştı. El koydukları kanalın teçhizatının nerede olduğu bile belli değil. Teçhizatı satışa çıkarıyorlar ama mallar ortada yok. Kameraların nerede olduğunu söyleyemiyorlar" dedi.

 Bunun hukuktaki adının "gasp ve yağma" olduğunu belirten Yarkadaş, "Burjuva ahlakının kırıntısına bile sahip değiller. Kendi hukuklarına bile uymuyorlar" sözlerini dile getirdi.

 "Sadece HAYAT TV'yi değil hayatlarımızı, cumhuriyetimizi, laikliği kuşatarak yok etmek istiyorlar" diyen Yarkadaş, "Tüm bunlara karşı birlikte mücadele edecek ve aydınlığa kavuşacağız" dedi.

 "BARIŞ İSTEMEK SUÇ DEĞİLDİR"

 Yüzlerce akademisyenin salı günü hakim karşısına çıkacağını da belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "Kuşatmaya karşı dayanışmayı kırmak istiyorlar. Bu yüzden davaları parça parça görmek istiyorlar. Herkesi yalnızlık duygusuyla teslim almak istiyorlar. Barış isteyen akademisyenlerin yanında olacak, yalnız olmadıklarını göstereceğiz. Barış istemenin suç olmadığını haykıracağız. AKP'nin kuşatma ve teslim alma politikalarına asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz halkız, haklıyız ve milyonlarcayız. Tarih her zaman haklıların kazandığına şahit olmuştur. Tarih yazan usta elleri bu kez de yanıltmayacağız. Her birimiz bir buzkıran olacak ve halkımızı masmavi denizlere kavuşturacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler