Süleyman Soylu geçmişini unuttu

Kılıçdaroğlu’na tehdit ve hakaretler savuran İçişleri Bakanı Soylu, Fethullahçı Terör Örgütü’ne daha birkaç yıl önce düzdüğü övgülerle sosyal medyaya düştü.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 06:16
Abone Ol google-news

<video:883924>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’ye ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’e övgüler düzdüğü günleri unuttu. Sosyal medya kullanıcıları, Soylu’nun tehdidinin ardından, FETÖ’yle ilgili açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki geçmişte sarf ettiği sözlerini yeniden gündeme getirdi.

Soylu, kapatılan Samanyolu televizyonuna verdiği demeçte, Devlet Bahçeli ve İsa Gök’ün Gülen cemaatine ve Odatv operasyonuyla ilgili açıklamalarına sert tepki vermişti. Soylu, “Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında çok önemli, ipe sapa gelmez ama bir merkezden yönetildiği apaçık olan açıklamalarda bulunuyorlar. Bunun tesadüf olduğunu kimse bana söylemesin. Kimse bu açıklamaların Ahmet Şık ve Nedim Şener’le ilgili ortaya çıkan tablodan kaynaklandığını söylemesin. Buradan Türkiye’yi yönetenleri uyarıyorum. Bu aynen 28 Şubat gibi bir senaryodur. Derin devlet her şeyiyle birlikte harakete geçmiştir. Mümtaz bir şahsiyete ciddi bir saldırı vardır” diyor. Gülen’in Amerika’da olmasının Türkiye’nin ayıbı olduğunu savunan Soylu, şöyle devam ediyor: “Aslında bütün ülkemizin minnettar olması gereken bir anlayışa çirkin saldırıyla muhatap olmamak lazım ama insanın içi hazmetmiyor. Hiç kimsenin cesaret edemediği (noktada) bir kişi, arkadaşlarıyla beraber çıktı, Türkiye’de olmayan, olması hayal edilmeyen, bizi yeni bir alana doğru çekti. Bu ağırlarına gitmiş olabilir. Zekeriya Öz’ün aldığı riski bunlar almadılar. Fethullah Gülen, Zekeriya Öz, hepsi milletin gönlünde yerlerini almışlardır...”

Soylu’nun Erdoğan ve AKP’yle ilgili ifadeleri de hafızalardaki tazeliğini koruyor. Soylu, “Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse ülke yönetmeyi de beceremedi. Bunların paçalarından yolsuzluk akıyor. Ey Erdoğan boyun eğdin, emir eri oldun, foyan döküldü. Başbakan rantın babasını getirdi. Bunlar yarım doktor, yarım hoca. Başbakan kendisini padişah olarak görmek istiyor” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler