Erdoğan'dan Başbuğ'a sert tepki: Gereği yapılacak

AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sözlerine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 13:09
Abone Ol google-news
<video:925804>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ''Afrin siyasete alet edilmesin'' açıklamasıyla ilgili ''Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Yazıklar olsun gereği yapılacak'' diye konuştu.

İlker Başbuğ ne demişti?

“Siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil”

“Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG’ye, PYD’ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder.”

  

Erdoğan CHP ve HDP'lileri hedef gösterdi: Terör seviciler

Bahçeli'den İlker Başbuğ'a çok sert Afrin tepkisi

.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler