Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 4 ölü

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli öldürdü. Volkan Bayar, fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Olay yerinde 18 kurşun bulundu.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 15:16
Abone Ol google-news

<video:954193>

 

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli öldürdü. Volkan Bayar, fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu. Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, saldırgan Volkan Bayar'ın Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden geldiğini belirterek, "Akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma vardı. Problemli bir kişiydi. Eğitim Fakültesi Dekanı'nın makamına elinde tabancayla girmiş. Makamında bulamayınca yan odadaki dekan yardımcısını vuruyor. Araştırma görevlilerini ve öğretim görevlisini vurduktan sonra tabanca tutukluk yapınca fakülteden ayrılıyor" diye konuştu.

Hedefteki dekan Cemil Yücel konuştu: Korkulan bir insandı


Bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampüsü'ndeki Eğitim Fakültesi'ne gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, dehşet  saçtı.Fakültenin 2'nci katına çıkan Volkan Bayar, burada cebinden tabancasını çıkarıp, odasına girdiği fakülte sekreteri Fatih Özmutlu'yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Volkan Bayar, buradaki Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın'a ateş etti. Volkan Bayar, ardından 3'üncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Cağlak ve Yasir Armağan'a da art arda ateş etti. Silah sesleriyle fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Volkan Bayar, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan araştırma görevlisi Volkan Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gelen sağlık ekipleri ise Volkan Bayar'ın vurduğu 4 kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde 18 kurşun bulundu..

Saldırgan Volkan Bayar'ın eşi de gözaltına alındı

Saldırgan Volkan Bayar'ın eşi Aylin Bayar da gözaltına alındı.

Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ HASAN GÖNEN'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA - VİDEO

<video:954201>

 SALDIRGAN VE YAŞAMINI YİTİRENLER

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Arş.Gör.Dr. Serdar Cağlak silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.


 
4 KİŞİYİ ÖLDÜREN SALDIRGAN VOLKAN BAYAR:

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. 

Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi. 

Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı - FOTOĞRAFLAR 

REKTÖR GÖNEN: SORUNLU BİR KİŞİYDİ, FETÖ'CÜ DİYE SATAŞIYORDU - VİDEO<video:954219>

"FETÖ'CÜ DİYE TACİZ EDİYORDU"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada saldırgan Volkan Bayar hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

YÖK'ün ÖYP programı kapsamında ESOGÜ'ye geldiğini belirten Rektör Gönen, saldırganın akademik personel hakkında daha önce 'FETÖ'cü' diyerek sözlü tacizde bulunduğunu ve hakkında soruşturma sürdüğünü söyledi. Rektör Gönen "Şahıs sorunlu bir kişiydi" dedi. 

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Saldırının ardından Osmangazi Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi ve sınavlar iptal edildi.

<video:954212>

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Olayın soruşturulması için 3 savcı görevlendirildiğini söyleyen Çakacak, "Olayın araştırması yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sıonra sebepleriyle ilgili araştırma yapıdıktan sonra geniş bilgi verilecektir. Başsavcılığımız olaya el koydu. Olay aydınlatıldıkça gerekli açıklama yapılacaktır" diye konuştu.

"5. CENAZE BEN OLACAKTIM" - VİDEO

<video:954239>

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde meydana gelen 4 kişinin öldüğü silahlı saldırıdan kıl payı kurtulan Prof. Ayşe Aypay, rektörlüğü ve YÖK'ü suçladı.

Aypay konuya ilişkin şöyle konuştu; 1 buçuk yıldır defalarca dilekçe verdik Volkan'ı korumanın bedelini kim ödeyecek? Suç duyurusunda bulunuyorum rektörlük hakkında YÖK hakkında suç duyursunda bulunuyorum işlem yapmadılar ta ki bugüne dek 4 tane arkadaşımız cenaze olmuş durumda. Ve ben savcılığa gidip ifade vermiş olmasaydım Volkan Bayar'ın 1 numaralı hedeflerinden biri olarak şuanda ben de beşinci bir cenaze olarak yatıyor olacaktım. Volkan Bayar denilen gerçek anlamda vatan haini asıl FETÖ'cü olduğu tescilli FETÖ'cü olduğunu kimse görmek istemedi. Biz defalarca söyledik Volkan Bayar'ın yalan söylediğini söyledik. Mahkeme beraat ettirdi. İftiraya uğradıkları belli oldu arkadaşlarımızın eşim de aralarında ama hala Volkan'ı korudular." diye isyan etti.

ÜNİVERSİTEDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Eskişehir'de, araştırma görevlisi Volkan Bayar tarafından Eğitim Fakültesi'nden 4 akademik personeli tabancayla vurularak, öldürülen Osmangazi Üniversitesi'nce başsağlığı mesajı yayımlandı.

Üniversitenin internet sitesinden 'Çok üzgünüz' başlığıyla yayımlanan mesajda, "Bugün üniversitemiz eğitim fakültesinde gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda mesai arkadaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bu elim olayda, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özarmutlu, Arş.Gör.Dr. Serdar Cağlak ve Araş. Gör. Yasir Armağan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm üniversitemiz camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

Eskişehir'de, araştırma görevlisi Volkan Bayar tarafından Eğitim Fakültesi'nden 4 akademik personeli tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin YÖK tarafından başsağlığı mesajı yayımlandı.

YÖK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bir araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu bir fakülte sekreteri, bir araştırma görevlisi ve ikisi de doktor öğretim üyesi olmak üzere dört üniversite personelimizin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Olayın arka planında yer alan hususlar, adli merciler tarafından yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda aydınlanacaktır.

Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden fakülte sekreterimize ve akademisyenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi camiası olmak üzere bütün akademi camiamızın başı sağ olsun.

BÜYÜKERŞEN'DEN AÇIKLAMA

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de saldırıda yaşamını yitiren akademik personel için Twitter'dan başsağlığı mesajı yayımladı. Büyükerşen, "Eskişehir Osmangazi Üniversitemizde yaşanan ve 4 akademisyenimizi kaybettiğimiz vahim olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden üniversite çalışanlarına Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi. 

ÜNİVERSİTEDE TÖREN DÜZENLENECEK

Eskişehir'de üniversite kampüsünde araştırma görevlisi Volkan B. tarafından tabancayla ile öldürülen Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ile araştırma görevlileri Yasir Armağan ve Serdar Çağlak için yarın ESOGÜ Rektörlüğü önünde tören düzenlenecek. 

Saat 11.00'deki törenin ardından Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Mikail Yalçın ile araştırma görevlisi Yasir Armağan'ın cenazeleri Tokat'a, araştırma görevlisi Serdar Çağlak'ın cenazesi memleketi Kayseri'ye götürülecek. Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutu ise yarın Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi'nde toprağa verilecek.

"5. cenaze ben olacaktım" diyen Prof. Ayşe Aypay: Defalarca uyardık, Volkan'ı korudular


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler