AKP'den dörtlü ittifaka aynı çamur

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk "15 Temmuz'un siyasi ayağı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti iktidarıdır" dedi. Külünk, Abdullah Gül için de 15 Temmuz'un siyasi ayağı iması yaptı. Külünk'ün açıklamasına yanıt CHP sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi.

Yayınlanma: 05.05.2018 - 12:02
Abone Ol google-news

<video:969422>

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk FOX TV'de İlker Karagöz'e Çalar Saat'in konuğu oldu.

ABDULLAH GÜL DE Mİ SİYASİ AYAKTA?

Külünk, muhalefete FETÖ suçlamasında bulunarak "15 Temmuz'un siyasi ayağı CHP'nin ittifakıdır" dedi. İlker Karagöz'ün "Eğer Meral Akşener engel olmasaydı Abdullah Gül de aday olacaktı o da FETÖ'nün siyasi ayağı mı" diye sordu.

Külünk bu soruya "ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz" cevabını verdi. Külünk konuşmasında "Bu ittifakın bir tek temeli var 15 Temmuz'un siyasi ayağını devam ettirmek. 15 Temmuz'da silahlı kanadın başaramadığını şimdi bu dördünü bir araya getirerek bu ittifak üzerinden Türkiye'yi Erdoğansızlaştırmak, Erdoğansız siyaset, Erdoğansız Türkiye hedefine ulaşmak için 15 Temmuz'un devamı olan bir modeldir" sözleriyle devam etti. 

15 Temmuz'da "kimlerin ekran başında beklediğini biliyoruz" diyen Külünk İlker Karagöz'ün "Abdullah Gül de mi ekran başındaydı?" sorusunu yanıtsız bıraktı. 

 "FETÖ'ye biz çete derken onlar 'muhterem hoca efendi' diyorlardı"

Külünk'e ve MHP Genel başkanı devlet Bahçeli'ye yanıt, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapan CHP'li Başkanvekili Bülent Tezcan'dan geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 bin imzada FETÖ taraması yapılması önerisinin anımsatılması üzerine şöyle dedi:

"FETÖ'ye biz çete derken onlar 'muhterem hoca efendi' diyorlardı. Çeteyi ve FETÖ'yü devletin içine yerleştirenlerin başkalarına söyleyecekleri hiçbir sözü yoktur. Sırça köşkte oturanın kimsenin camına taş atmaya hakkı da yoktur. FETÖ ile yolumuz hiçbir zaman bir yerde buluşmadı. Her zaman karşı karşıya geldik. Devletin içine yerletirdiler. Şimdi kendi kusurlarını örtme telaşıyla iktidarlarını devam ettirmek için başkalarına attıkları iftira aracı haline dönüştü. Devleti yıkma aracı haline dönüştürdükleri FETÖ şimdi de iftira aracı haline dönüştü."

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler