İstanbul'da İYİ Parti standına saldırı: 5 yaralı

İYİ Parti'nin İstanbul Bağcılar'da erken seçim için çalışmalar yapan üyelerine silahlı ve bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1'i ağır 5 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay sonrası kaçan 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ettiği öğrenildi

Yayınlanma: 06.05.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

<video:970265>

(Fotoğraf: Ulusal Kanal)

İstanbul Bağcılar’da yer alan İYİ Parti standına yapılan saldırıda dört kişi bıçakla, bir kişi ise silahla yaralandı.

Yeniçağ’ın haberine göre, İYİ Parti’nin Bağcılar ilçe teşkilatı, Bağcılar Meydanı’nda seçim çalışmaları yürüttüğü esnada silahlı ve bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının İYİ Parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit’in standa gelmesiyle başladığı bildirilirken, saldırıda silah ve bıçakların kullanıldığı öğrenildi. İYİ Partili dört kişi bıçakla, bir kişi ise silahla yaralandı. Saldırının, İYİ Parti standının hemen karşısında yer alan MHP standının yanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

İYİ Parti yöneticileri yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadı. Saldırıyla en sert tepki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. Dervişoğlu, “Saldıranlar elbetteki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devletmillet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” açıklamasını yaptı.

İlk saldırı SP’ye

Ankara’da geçtiğimiz Cuma günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplamak amacıyla stant açan partililer de saldırıya uğramıştı. Partililere hakaret ederek standı dağıtan saldırganlar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Edinilen bilgiye göre Bağcılar'da seçim standı açan İYİ Partili gruba, dün saat 20.30 sıralarında ellerinde sopa ve bıçak bulunduğu belirtilen grup saldırı gerçekleştirdi.  Saldırıda parti standında bulunan 8 kişi yaralandı.

Yaralıların kaldırıldığı hastane önünde açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Genel Sekreteri Dursun Aksu, “Saat 20.30 sıralarında 50-60 kişilik grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda arkadaşlarımız yaralandı. Bir arkadaşımızın durumu ağır" diye konuştu.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay sonrası kaçan  8 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ettiği öğrenildi

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA


Bu arada İYİ Parti'den yapılan açıklamada ise olay anlatılırken, "Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli çalışmaları başlattık" denildi.

<haber-yatay:970234,970233,970235>

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler