Ankara'da barut fabrikasında patlama!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) barut fabrikasında patlama meydana geldi. ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 15:45
Abone Ol google-news

<video:982195>

Ankara'da MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Katı Yakıt Atölyesi’nde, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sonucu işçi Emre Özcan (31), olay yerinde yaşamını yitirdi. Fazlı Büken, Serkan Ceylan ve Ömer Tosun isimli işçiler ağır yaralanırken, Çetin Tiryaki ile ismi öğrenilemeyen 2 işçi hafif yaralandı.

Yaralı işçiler, sağlık görevlilerince ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. İlçe kaymakamı, emniyet müdürü ve diğer yetkililer de inceleme yapmak üzere fabrikaya geldi. 

BAKAN CANİKLİ FABRİKADA İNCELEMEDE BULUNACAK 
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli incelemelerde bulunmak üzere patlamanın yaşandığı fabrikaya gidiyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'muza bağlı Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nın roket yakıtlarının üretildiği atölye binasında saat 14:30 civarında üretim esnasında A 32 kırma karıştırma roket yakıtı hazırlama atölyesinde patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda; bir personelimiz hayatını kaybetmiş, dört personelimizde yaralanmıştır. Yaralı personelimizin tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Patlama sonucu bölge kontrol altına alınmıştır. Kazanın nedeni ile ilgili adli ve idari çalışma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANKARA VALİSİ TOPACA'DAN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Ercan Topaca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na bağlı Elmadağ Barut Fabrikasında meydana gelen iş kazasında, 1 işçimiz vefat etmiş ve 4 işçimiz de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere sevk edilmiştır. Kazanın nedeni ile ilgili adli ve idari çalışma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler