35 günde 22 saldırı

Erken seçim kararı alındığından bugüne HDP’nin seçim çalışmalarının birçoğu ya engellendi ya saldırıya uğradı. Kampanyayı yürütenlerden 136 partili gözaltına alındı.

Yayınlanma: 03.06.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

24 Haziran seçimlerine 20 gün kala, seçim çalışmalarının başladığı 28 Nisan’dan bugüne kadar gerçekleşen kampanya döneminde, muhalefet partilerinin seçim çalışmalarına yönelik pek çok saldırı meydana geldi. HDP’nin seçim çalışmaları, saldırıya uğrayanların başında geliyor.

Parti tarafından saldırı ve engellemelere ilişkin bir rapor tutulmaya başlandı. Raporda, saldırı ve engellemelerin yanı sıra kamu görevlilerinin iktidar yanlısı ve HDP karşıtı tutumlarına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

14 kişiye tutuklama

HDP’nin her gün yaşanan yeni olayların da eklendiği hak ihlalleri raporuna göre HDP’nin seçim çalışmalarına başladığı 28 Nisan’dan 3 Haziran tarihine kadar yaklaşık 35 günlük dönem içerisinde kampanya yürüten parti yöneticisi ve görevlilerin çoğunlukta olduğu 136 kişi gözaltına alındı, 14 kişi de tutuklandı. Başta büyük kentler olmak üzere, kurulan stantlar ve açılan bürolar da saldırılardan nasibini aldı. Ankara’da seçim büroları, halk buluşmaları ve seçim stantlarına 3 Haziran’a kadar 10 kere, İstanbul’da seçim büroları ve standlarına 6 kere, İzmir’de seçim çalışmalarına 2 kere, Antalya’da seçim çalışmalarına 2 kere, Hatay’da ve Edirne’de 1’er defa saldırı düzenlendi.

Seçim çalışmalarına yapılan saldırıların yanı sıra ilginç gerekçelerle yapılan engellemeler de rapora yansıdı. Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin 28 Nisan’da Siirt’i ziyaretinde oluşturulan konvoya katılan araçların tamamına ceza kesildi. Temelli’nin pasaportuna el konulması ve yurtdışına çıkışının engellenmesi de raporda yer aldı. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebiyle başlatılan imza kampanyası için Kadıköy’de kurulan standda partililerin halay çekmesinin polis tarafından yasaklanması da rapora girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler