Türkiye onları konuşmuştu: Güzel haber geldi

Adana'da, Türkiye'ye kaçak yollardan giren Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenlerle birlikte yakalanan İran uyruklu biri kadın 2 kişi ülkelerine geri gönderilmemek için gözyaşlarına boğuldu. "Benim kolumu kesecekler, sevgilimi idam edecekler" diyen gençler için kampanya başlatıldı. 1'i kadın 2 İranlı göçmenin, güvenli başka bir ülkeye gönderilinceye kadar Türkiye'de kalmalarına karar verildi.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 11:13
Abone Ol google-news

<video:988611>

Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye Van'dan kaçak yollarla giren göçmenlerin Adana üzerinden İstanbul'a gideceği ihbarı üzerine Sarıçam ilçesindeki İncirlik Park Alanında önlem aldı. Ekipler, içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğu 2 minibüsü park alanında durdurdu.

<haber-dikey:988702>

Polis iki minibüsten Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olmak üzere 51 göçmen indirdi. Yapılan kontrolde, 31'i Afganistan, 18'i Pakistan ve 2'si İran uyruklu 51 kaçak göçmenin gösterdiği belgelerin de sahte olduğu anlaşıldı. Göçmenlerin İstanbul'a oradan da Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıkları öğrenildi.

"Benim kolum kesilecek... Sevgilim idam edilecek" gözyaşı döktüler ama sınır dışı edildiler"

51 kaçak göçmenin bin ile 5 bin dolar arasında para vererek ülkeye giriş yaptığı saptandı. Polis göçmenlerin sınır dışı edilip ülkelerine teslim edileceğini bildirmesi üzerine İranlı biri kadın diğeri erkek iki genç ağlamaya başladı. Genç kadın başı açık olduğu ve saçları boyalı olduğu için İran'a gönderilmesi durumunda kendisinin kolunun kesileceğini, erkek arkadaşının da vücudunda dövmeler olduğu için idam edileceğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. 

Güzel haberi CHP'li vekil verdi 

Yaklaşık bir ay önce polis tarafından yakalanan  51 kaçak göçmen arasındaki 1'i kadın 2 İranlı, ülkelerine gönderilmeleri halinde,  idam, hapis cezası veya zulme uğrama durumuyla karşı karşıya kalacaklarını öne  sürerek uluslararası koruma başvurusunda bulundu.

Göçmen gençlerin İran'a gönderildiği iddiasını yalanlayarak Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Göç İdaresi Müdürü'yle görüştüğünü söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm şunları söyledi: 

"Öncelikle gençlerin İran'a geri gönderildiği iddiası doğru değil. Gençler 12 Mayıs'ta Adana Valiliği'ne "uluslararası koruma" başvurusunda bulunuyorlar. Başvuruları da kabul ediliyor. Yani gençler şu an sığınmacı pozisyonundalar ve Türkiye'deler. Göç İdaresi, gençlerin durumlarını değerlendirdikten sonra ülkelerine dönmelerinin sıkıntılı olacağını düşünerek gençlere 'uluslararası koruma statüsü' veriyorlar. Gençler şu an mülteci olarak koruma altındalar hatta şu an İstanbul'dalar.Bilgilendirme için Adana Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Göç İdaresi Müdürü'yle görüştüm. Gençlerin durumları gayet iyi, dediğim gibi koruma altında, sığınmacı olarak yaşamlarına devam ediyorlar."

 İmza kampanyası başlatılmıştı

Olayın haberinin yapılması üzerine sosyal medyada günedeme oturdu. İranlı gençlerin sınırdışı edilmemesi için "İranlı iki gencin ölmesine izin verme" imza kampanyası başlatılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler