Kahramanmaraş'ta sel faciası: Anne ve iki çocuğu boğuldu

Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağmur yağışı sele neden oldu. Sele kapılan çok sayıda araç sürüklenirken, ev ve iş yerlerini su bastı. Yaşanan sel felaketinde bir anne ve iki çocuğu, yaşadıkları bodrum katını su basması sonucunda yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 13.06.2018 - 19:13
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş’ta saat 16.00 itibariyle etkili olan sağanak yağış, sele dönüştü. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur, ev ve iş yerinde su baskınlarına neden olurken, araçlar derinliği 30 santimi bulan su altında kaldı. Bir otomobil sel sularına kapıldı. Suda yuvarlanan bir kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı, bir kameriye ise devrildi.

Aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise çevrede bulunan iş yerlerine sığındı.

Sele kapılan çok sayıda araç sürüklenirken, ev ve iş yerlerini su bastı. Yaşanan sel felaketinde bir anne ve iki çocuğu, yaşadıkları bodrum katını su basması sonucunda yaşamını yitirdi.

VALİ ÖZKAN: SABIRLAR DİLİYORUM

Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, olay yerinde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.  Vali Özkan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kahramanmaraş'ın çok kısa zamanda şiddetli yağışa maruz kaldığını ve bazı mahallelerde su baskınları oluştuğunu belirterek, "Üç kardeşimiz sele maruz kalmak suretiyle vefat etmiş durumda. Mekanları cennet olsun, sabır diliyorum." dedi. 

Belediye Başkanı Erkoç da gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler