Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Tekeli, Üretmenin ve direnmenin ödülünü aldı

Vehbi Koç Vakfı Ödülü’nün bu yıl “kültür” alanındaki sahibi, sosyal bilimler ve şehircilik üzerine yaptığı önemli çalışmalar ile tanınan Prof. Dr. İlhan Tekeli oldu. İş Sanat Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ödülün ve vakfın önemini anlatan bir konuşma yaptıktan sonra ödülün sahibini açıkladı.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 02:00
Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Tekeli, Üretmenin ve direnmenin ödülünü aldı
Abone Ol google-news

İlhan Tekeli’nin hayatını anlatan bir video film izlenmesinin ardından Tekeli, ödülünü Ömer Koç’un elinden alarak duygulu bir konuşma yaptı. Ödül törenini, Koç Okulu 12. sınıf öğrencisi iki genç sundu. Prof. Dr. Tekeli, 100 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ödülü sunarken “Maalesef gerek ülkemiz, gerek dünyamız fevkalade zor bir dönemden geçiyor. Mülteci krizi, iklim değişikliği, demokrasi ve insan haklarını tehdit eden rejimler, geleceğe dair ümitlerimizi azaltıyor, bizi karamsarlığa ve endişeye sevk ediyor. Gençlerimiz tarihi seviyede bir işsizlik sorunu ile mücadele ederken çok iyi yetişmiş, vasıflı birçok genç de maalesef hayatlarını başka ülkelerde kurmanın ve kazanmanın yolunu arıyor. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen, Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyet hedefinden gözünü hiç ayırmadan, büyük bir şevk ve inançla çalışmalarına devam eden, üreten, araştıran, gençlere ışık tutan hocalarımız da var. İşte bugün Vehbi Koç Ödülü’nü böyle bir akademisyene takdim edeceğiz” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler