Kaftancıoğlu: ‘Küstüm oynamıyorum’ lüksümüz yok

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hafta sonu gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İmamoğlu’na verilen oyların iki sistemle kontrol edileceğini söyledi. Seçmenlere sandığa gitme çağrısı da yapan Kaftancıoğlu, “Yeniden demokrasiye olan inancımızın tazelenmesi için ‘küstüm oynamıyorum’ kolaycılığına kaçma lüksümüz yok. Lütfen bu seçimlerde herkes oy versin. Bu en az seçimin sonucu kadar önemli bir konu” dedi.

Yayınlanma: 26.03.2019 - 09:59
Abone Ol google-news

CHP’nin İstanbul’da yerel seçim sonuçlarını takip etmek için Maslak’ta kurduğu “Seçim Koordinasyon Merkezi”ni gazetemize gezdiren İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olası durumlar için alınan önlemleri de yerinde anlattı. İstanbul’un 39 ilçesinden gelecek verilerin iki saat aralıklarla kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Canan Kaftancıoğlu, “Sandık güvenliğinden, oy verilerinin toplanmasına kadar gönüllülerle birlikte yaklaşık 200 bin kişi görev alacak. Alınacak olan ıslak imzalı tutanaklar anında sisteme girilecek. İlçelerden usulsüzlüklere ilişken bildirim geldiğinde merkezimizde hazır olarak bekleyen 10 kişilik hukuk birimimiz anında müdahale edecek. Bunun yanında ilçelerde ve okullarda hukukçularımız görev alacak. Ayrıca herhangi bir saldırı veya sistem çökmesine karşı teknik yapıyı sağlayan bilişim birimimiz hazır olacak. Bu birimimiz aynı zamanda ilçelerden gelen verileri toplayacak” diye konuştu. İmamoğlu’nun aldığı oyların farklı bir sistemle garanti altına alınacağını kaydeden Kaftancıoğlu, iki sistemle sonuçların paralel biçimde toplanacağını belirtti. 31 bin 124 sandığın tek tek korunacağını söyleyen Kaftancıoğlu, “Her sandığın başında bir sandık sorumlumuz, en az iki müşahitimiz olacak. Birleştirme tutanağı oluşturulduğunda veriler, sandık sorumlumuzdan, kat sorumlumuza oradan okul sorumlumuza ve onlardan da ilçelerde bulunan sonuçları girme sorumlumuza bildirilerek sonuçlar bize ulaştırılacak. Biz de yurttaşlarla sonuçları payşalacağız” ifadelerini kullandı.

Küskün seçmene çağrı

Sandığa gitmeyeceğini söyleyen seçmenlere de seslenen Kaftancıoğlu, “Yeniden demokrasiye olan inancımızın tazelenmesi için ‘küstüm oynamıyorum’ kolaycılığına kaçma lüksümüz yok. Lütfen bu seçimlerde herkes oy versin. Bu en az seçimin sonucu kadar önemli bir konu” dedi. 24 Haziran seçiminde kullanılan Adil Seçim Platformu’nun çökmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, “Geçen seçimlerde çöken sistem CHP’nin değildi. CHP’nin ‘intranet’ adını verilen ve seçim sonuçlarını topladığı sistemi gayet sağlam bir alt yapıya sahip. Adil Seçim Platformu, siyasi partilerin bir araya gelerek seçim sonuçlarını duyurdukları bir sistemdi. Ne yazık ki çöktü. Bizim sistemimizde herhangi bir sistem çökmesi söz konusu olmayacak” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler