AKP'den İstanbul açıklaması: Oyların yeniden sayılması için başvuracağız

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçim sonucuna itiraz ederek "Maddi hata düzeltimi yoluna gittik ama bitmiş değil. 38 ilçede oyların tümünün sayımı için YSK'ya başvuracağız." dedi.

Yayınlanma: 07.04.2019 - 15:14
AKP'den İstanbul açıklaması: Oyların yeniden sayılması için başvuracağız
Abone Ol google-news

<video:1334071>

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz,İstanbul seçimleriyle ilgili 'organize bir usulsüzlük var' iddiasında bulunarak; İstanbul'da tüm ilçelerde bütün oyların yeniden sayılması için bugün YSK'ye başvuracaklarını söyledi.

Yılmaz'ın açıklamasından satırbaşları:

-Oy farkı 16 bin 442'ye indi

-Beyoğlu'nda tüm oyların sayılması için başvuru yaptık. Henüz bir karar verilmedi. Bugün de tüm oyların sayılması için İl Seçim Kurumu üzerinden Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız.

ARADAKİ OY FARKI 16 BİN 442

-Şu andaki fark CHP en başta 29 bin 408 fark var dedi. YSK’nın açıklamaları da o düzeyde. Orada da 30 binleri bulan fark vardı. Geldiğimiz sayı 16 bin 442. Demek ki arada 10 bin oy olsa biz çoktan öne geçmiştik. Önemli bunlar. Şu anda geldiğimiz nokta bu. Bizim rakamlarımıza göre şu anda çoktan 14 binlerin altına düştü.

-Geçersiz oyların yüzde 70’i sayıldı. Sadece 4 ilçede 2 ilçenin de yarısında toplamının sayılmasına izin verildi. Burada yüzde 4’lük bir bölümdeyiz. 

-Bu ‘İstanbul seçimleri en şaibeli seçimdir’ dedik. Birçok belge size gösterdik. Birçok bilgi, belgeden bahsettik. Şu an ilk kez telaffuz edeceğiz. Daha arkada çok konuşacaklarımız var. Biz İstanbul’da şaibe var derken rastgele söylemiyoruz. Büyükçekmece’de bir seçmen kaydı usulsüzlüğü yapıldı.

-Büyükçekmece İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan 2 kişi tutuklu

<haber-yatay:1334175>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler