Aydın Engin

Ahmet Hakan İzleyebilirsiniz, Şirin Payzın Günah

04 Ocak 2015 Pazar

Yeni yıla nezle grip, salya sümük, yorgan döşek başladım. İki gün öyle geçti. Dün yatmaktan yorulmuş halde gözlerimi güç bela açtım, “De git lan kalleş grip; benim gibi bir yiğidi yatağa seremezsin sen” diye naralandım. Kalktım; sıkı bir duş yaptım. Kendimi gribi yendiğime inandırmak için yeniden yatağa değil, bilgisayarın başına gittim.
Ekranda Cumhuriyet’in sayfası ve o sayfada görsel malzemesi sakallı bir zattan ibaret bir haber belirdi. Haberin başlığı: Kadın spiker izlemek caiz değil!..
Valla sizler için bayat bir haber olabilir. Dahası haberi çoktan okumuş ve bu konuda bir yorum döktürmüş başka meslektaşlarım da olabilir. Ama ben iki gün yataktan çıkmamış zavallı bir gazeteci olarak haberi yeni okudum.
Şu memlekette iki gün hasta olmaya bile imkân yok. İki gün başıboş bıraktım, bak memlekette neler olmuş, neler denmiş” diye homurdanarak haberi okudum.
Cumhuriyet mi kısa kesmiş bilemiyorum ama çok kısa bir haber bu. Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız nam zat yine inciler döktürmüş. Daha önce kadının çalışmasının fuhşu teşvik ettiğini bizlere tebliğ eylemiş idi; bu kez bir adım daha ileri gitmiş ve “Kadınların erkek spiker seyretmesinde sakınca olmadığını lakin erkeklerin kadın spiker seyretmesinin caiz olmadığını” tebliğ buyurmuş.
Din âlimi kabul edilen Nureddin Yıldız efendinin ilk incisini okuduğumda biraz zorlanmış, ama sonunda mantığını çözebilmiş idim. Üstadın söylediği şu idi:
Kadın çalışırsa akşam eve yorgun argın gelir, o yüzden de erkeğin cinsel iştahını tatmin etmek görevini yerine getiremez; bu da cinsel açlığını mutlaka tatmin etmek zorunda kalan zavallı masum erkeği fuhuş yapan kadınların kapısını çalmaya iter. Ne kadar çok kadın çalışırsa, fuhuş yapan kadınlara talep de o kadar artar. İşte bu yüzden çalışan kadın bilerek, bilmeyerek fuhşu özendirir, destekler, teşvik eder.
Gördüğünüz gibi birkaç hafta önceki o derin sözleri zor da olsa çözebilmiş, kavrayabilmiş idim. Lakin Nureddin Yıldız nam zatın dün sabah gözümü açar açmaz karşılaştığım cümlelerini çözebilmek, altında yatan derin anlamı bulup çıkarabilmek o kadar kolay değil.
Sırayla gidelim.
Sosyal Doku Vakfı diye bir örgüt var. Sanırım “İçtimai Nesiç Vakfı” diyeceklermiş dilleri sürçmüş, kâfir dillerinden “sosyal”i, arı Türkçeden “doku”yu almışlar, ortaya ne kuş ne deve misali bir örgüt adı çıkarmışlar. Bu örgütün başkanı (bir başka kaynağa göre onursal başkanı) da Mekke’de din eğitimi görmüş Nureddin Yıldız adlı zat imiş. Kısa bir internet turu gösteriyor ki kimileri onu din âlimi kabul ediyor.
İşte bu Nureddin Yıldız bir fetva vermiş: Kadınlar erkek spiker izleyebilir. Lakin erkeklerin kadın spiker izlemeleri caiz değildir.
Sanırım sizler de bu kısa haberi okudunuz. Ne düşündünüz, ne dediniz bilemiyorum. Ben ne söylendiğini kavramak, söyleneni çözümlemek (= analiz etmek) istedim.
Epey de zorlandım.
Şimdi kadınlar erkek spiker seyredebiliyor. Bunda dinen bir mahzur yok.
Ama erkekler kadın spiker seyredince iş değişiyor. Dinen caiz değil. Yani kadın spiker seyretmek günaha girmek demek.
Acaba neden?
Hayır benim umurumda değil. Spikerin cinsiyetinin ne olduğuna değil söylediğinin ne olduğuna bakanlardanım.
Ancak bunu söyleyen kimilerinin din âlimi kabul ettikleri, vaaz verdiği camilere koşa koşa gidenlerin olduğu bir zat. O yüzden üstadın neden böyle söylediğini, ne kastettiğini ille de anlamak, kavramak istiyorum.
Şimdi: Kadınlar erkek spiker seyredince bir şey olmuyor.
Peki…
Erkekler (yani bencileyin olan insan cinsi) ekranda kadın spiker görünce…
Eee?
Evet, eeee?
O zaman biz ne oluyoruz ya da bize ne oluyor?
Anlaşılan ekrandaki kadıncağızın söyledikleri birden önemini yitiriyor ve benim de içinde olduğum insan cinsi ağzından “Hoşşfff, foşşş” gibi sesler çıkarıp salyalar akıtarak kadının memelerine, dudaklarına, gözlerine, gerdanına bakıyoruz ve elbet namahreme bakıp behimi hislerimiz ayaklandığı (Behimi Osmanlıca bir terimdir. Anlamı için uygun bir sözlük bulup bakınız) için günaha giriyoruz.
Sahiden öyle mi oluyor?
Kendimi tarttım; yakın çevremdeki erkek arkadaşlarımla konuştum, benim yakın çevrem görece yaşlı diye genç erkek tanıdıklarla da ayaküstü sohbet kaynattım.
Sonuç: Ya bencileyin erkeklerde bir bozukluk var ya da…
Çünkü bizler ekranda kadın görünce aklımızın gizli köşelerinden “Ufff anam, yavruya bak… Şimdi şunu belinden bir kavrayacaksın, yatağa fırlatacaksın…” filan gibi gözü dönmüş düşünceler, duygular geçmiyor. Aklımız durmadan bacaklarımızın arasına inmiyor.
Bizler kadınla erkeğin özgürce sevişmesini alabildiğine doğal bulurken bu adamlar için doğal olan sadece ve sadece erkeğin kadını düzmesi. Ondan ötesi anlaşılan sadece “günah”a giriyor.

***

Bu berbat grip de anlaşılan hayatım boyunca işlediğim günahların bir bedeli… Öyle ya hayatım boyunca o kadar çok kadın spiker seyrettim ki…
Nitekim bu yazıyı yazarken ateşim de yeniden çıktı.
Boşuna “Allahın sopası yok” dememişler…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları