Düş Yakamızdan!

01 Mayıs 2015 Cuma

Yeter artık Turgay Demirel! Düş Türk basketbolunun yakasından... Ne bitmez ihtirasmış, ne doymak bilmeyen bir açlıkmış ki bu, 20 yıldır yapıştığın o koltuktan “yukarı şutlanmış” olduğun halde bir türlü ayrılamıyorsun... Bak arkadaş! Anlamıyor musun? Resmen FIBA Avrupa’nın Başkanı’sın sen. Yani.. Tarafsız olman gerekiyor... FIBA yönetmeliklerine göre, o makama seçildiğin gün bırakman gerekiyordu Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevini. Oysa sen aylarca direndin. Yapıştın koltuğa. Ele güne, “herhalde 20 yıldır bitiremediği işleri vardı” gibi çok anlama gelen sözler ve belden aşağı, cepten yukarı bir sürü şey söylettin son yıllarınla ilgili. Bu durumda bile direniyordun gitmemek için ama “taaa yukarılardan” bir emir geldi herhalde. Apar topar Harun Erdenay’a devrettin Federasyon Başkanlığı’nı. Yani.. Kovuldun resmen. Hemen ardından da evine haciz geldi... Şimdi anladın mı sevgili dostum, yıllardır sana neden “katran ve tüy”den söz ettiğimi?
Neyse! Dilerim sonun Red Kit hikâyelerindeki gibi, katran ve tüye bulanmış olarak bir tren rayının üzerinde kasabadan kovulanlar gibi olmaz. Hizmetlerini saygıyla anma şansını tanı bizlere. Yine söylüyorum: Çek elini Türk basketbolundan!
Bu yazıyı okuyanlar “Yahu gitti işte adam. Ne istiyor bu Ahmet, Turgay Demirel’den?” diyebilir ama işin aslı öyle değil. Turgay gölge Federasyon Başkanı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sağda solda “Boşverin siz Harun Erdenay’ı ben buradayım” diyor. İşte size bir örnek: Adana temsilcileri ile yaptığı toplantıda Adanalıların “Biliyorsun Turgay Bey bugüne kadar oylarımızı hep sana verdik ama bundan sonra, sen de olmadığına göre, oylarımız hemşehrimiz Lutfi Arıboğan’ın olacaktır” sözleri üzerine Turgay köpürmüş. Ne demek “Sen olmadığına göre” demiş.. “Ben buradayım” diye gürlemiş... “Siz Harun’u seçin gerisini bana bırakın” demiş. Yani.. Ben Harun Erdenay’ın “yanındayım” mı demek istemiş, “arkasındayım” mı demiş, “üzerindeyim” mi demek istemiş pek anlayamadım ama Harun Erdenay seçilirse Federasyonu Turgay Demirel’in yöneteceği kesin gibi...

Bunlar doğru mu?
Sahi Turgay! TBF Başkanı’na tahsis edilen lüks aracı kullanmaya devam ediyormuşsun. Bu doğru mu? Eğer Harun seçilirse, Basketbol Federasyonu’nun yanına bir de FIBA Başkanlığı çalışma ofisi kurmaya hazırlanıyormuşsun. Bu doğru mu? Şu anda resmen Federasyon Başkanı olan Harun’a, senin kırmızı çizgilerinin dışına çıkmaması için talimatlar veriyormuşsun. Bu doğru mu? Çoğunluğu akçeli işlerde olmak üzere tüm kontrolü elinde tutuyormuşsun. Bu doğru mu?
Bak Turgay! Geçmiş yıllarla ve bugünlerle ilgili sana tam bir sayfa “bunlar doğru mu” yazısı yazabilirim ama sıkıldım artık. Düş yakamızdan! Harun Erdenay’a da kendine de zarar veriyorsun. Bırak kim seçilirse Türkiye’deki işleri o yönetsin. Sen FIBA Avrupa’yı kurtar (!) Örneğin, Euroleague’i FIBA’ya bağlayabilirsin. Biliyorsun: En büyük “mama” orada... Derin deneyiminle çözersin bu işi sen. Haydi arslanım! Kim tutar seni? İn sırtımızdan. Bin Avrupa’nın sırtına. Sürdür (eğer sürdürebilirsen) basketbol sayesinde yıllardır sürdürdüğün lüks yaşamını...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları