Onaylayın Gitsin!

02 Aralık 2011 Cuma
\n

\n\n\n

Yapmayın Sayın Abdullah Gül! Oyalamayın şu yasayı. Bunca önemli iş varken, yanlış çıkarılmış bir yasayı düzelten Meclisin önüne taş koymayın. Sormuşsunuz, Çok kısa bir süre önce çıkarılmış bir yasayı neden değiştiriyorsunuz?diye. Ben yanıtlıyayım: Yanlıştı da ondan!.. Nereden mi biliyorum? Biliyorum çünkü öngörmüştüm... Ben bunu koca koca adamlar içeriye girmeden önce yazdığım için gönül rahatlığı ile söylüyorum: Çok yanlıştı bu yasa!

\n

Sayın Gül! Emredin getirsinler önünüze 22 Nisan 2011 tarihli Abartılı Cezabaşlıklı yazımızı. (Öff! Biz de sıkıldık o yazıya göndermede bulunmaktan ama ne yapalım? Cumhurbaşkanımız kişilere özel yasa çıkarıldığıkuşkusuna kapılmış olmalı: Yasayı veto etmeye hazırlanıyor. Biz de.. Belki tutuklamalar olmadan çok önce yazılmış bu yazının Cumhurbaşkanımızın kanaatine etki eder diye düşündük.)

\n

Sayın Cumhurbaşkanı incelettirecekmiş yasayı! Haklı. İncelenmesi gerekiyor bu yasanın: Yapılan düzeltmelerle ilgili olarak değil ama yapılmayan değişikliklerle ilgili olarak yapılmalı bu inceleme. Belki de bu işin doğrusu, bu düzeltmeleri onaylayıp diğer eksikliklerin tamamlanması için Meclisi uyarmak olur çünkü.. Gitti - geldiderken birkaç ay daha fazla yatar içeridekiler...

\n

Sayın Gül! Siz daha farklı ve daha ağır suçlardanyargılananları değil, günlük yaşamda binlerce kişinin işleyebileceği suçlardan kodeslerde sürünenleri düşünün. Bırakınız çıksınlar! Çıksınlar ama yargılama bitinceye kadar tedbirli olsunlar. Yöneticilik filan yapamasınlar. Aklanmadan önce ortalığa dökülüp esip gürlemesinler. Otursunlar oturdukları yerde uslu uslu. Tadını çıkarsınlar özgürlüklerinin... Korkmayın Sayın Gül! Kötü örnek olmaz kimselere bu bahşedilenözgürlük. Göreceksiniz bakın bir daha hiç kimse bu gibi suçların yanından bile geçmeyecektir. Operasyon amacına ulaşmıştır. Birileri yanmış ama şike konusu aydınlığaçıkmıştır. Şimdi.. Bırakın Meclis yanlışından dönsün. Bırakın kuruların yanındaki yaşlar özgürlüklerine kavuşsunlar. Yanlıştan dönmek erdemdir Sayın Cumhurbaşkanımız! Bırakın Meclisi düzeltsin hatalı yasasını. Ya da.. Bence.. Bırakmayın yakalarını. Tamam bunu düzelttiniz ama şimdi diğer yanlışlarını da düzeltin o ucube yasanındiyerek onlara yol gösterin. İşte o zaman babalığınızı yapmış olursunuz...

\n

Diğer yanlışlıklar için, çok fazla aramanıza gerek kalmayacaktır. Ulusal sporculara verilecek ödüllerbaşlığı altındaki maddelerin içerdiği çelişkiler dikkatli hukukçuların gözlerinden kaçmaz. Ayrıca.. Teşvik primi ile şikenin ayrımı çok kalın çizgilerle çizilmelidirdiyorum ben. (Bu konuda da yazılmış birçok yazım vardır ama şimdi ne tarihlerini ne de başlıklarını anımsayabileceğim. Merak edip arayan bir uzmanınız rahatlıkla ulaşabilir bu yazılara.)

\n

Özür dilerim Sayın Cumhurbaşkanım! Tembel günümdeyim. Kendimi tekrar etmekten çok sıkıldığım için bu yazıyı kısa keseceğim ama şunu kesinlikle söyleyeyim: Eski bir basketbolcu ve kenarından köşesinden bir hukukçu olarak, oyalandığınız her dakikanın bazı hakların yitirilmesine neden olduğunu hissedebiliyorum. Bence.. Onaylayın gitsin şu yasayı!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları