Turgay'a Evet!

24 Ağustos 2012 Cuma
\n

Turgay Demireli desteklemek için kampanya başlatıyorum: Yes, 2 (two), Turgay! (Yes tu Turgay okunur ve Turgaya evet anlamına gelir. Turgay bilir okunuşunu da. Hani bilmeyenler için yazalım dedik...

\n

Turgaya evetçünkü bizim Turgay 20 yıl yaptı bu işi ve bu süre içerisinde yemeden içmeden yaşamayı öğrendi. Bence o bir survivordır! O, 20 yıl gecesini gündüzüne katıp basketbol için çalıştı, bu beleş (fahri) görevden başka bir iş yapmadı, para kazanamadı ama deniz manzaralı villasının oluklarından biriktirdiği suyu içerek ve Boğazın şifalı oksijenini ciğerlerine çekerek yaşamayı başardı. Bu adamı desteklemeyeceğiz de kimi destekleyeceğiz?

\n

Turgaya evet diyorum çünkü acıyorum ona. Yazık! Doyamamış olmalı başkanlığa! Baksanıza karşısına başka aday çıkmasın diye adaylık süreci ile oynamaya bile utanmamış. Bu işi o kadar çok istiyor olmalı ki, satır aralarında ilanlar verip süreyi bayram tatiline denk getirmiş.Ham hum şaralop derken yarın (bugün) son gün. Eğer Doğan Hakyemez işe uyanmasa karşısına rakip çıkamayacaktı Turgayın. Doğan uyandı, aday oldu. Ardından da Ali Doğanın adaylığını koyacağı söyleniyor. Haydi hayırlısı(!)

\n

Turgaya evet çünkü yıllarca yaptığı başkanlıkta öğrendiklerini başka birinin öğrenmesi zaman alacaktır. Baksanıza adam üniversite mezunu olmadığı halde yıllarca diplomam var diye seçimlere katıldı. Sonra.. Baktı olmadı.. Ana statüdeki üniversite mezuniyeti şartını lise mezuniyeti ile değiştiriverdi... İki dönem kısıtlaması olduğu halde beş dönem başkanlık yaptı. Doyamadı, yeniden aday olacakmış... Oysa.. Yıllar önce, ilk seçildiğinde rahmetli Osman Solakoğluna gönderme yaparak Bu işler iki dönemden fazla yapılmaz, heyecen kaybolur demişti. Neyse! Dün dündür. Turgay o gün öyle düşünüp bugün dönmüş olabilir. Seçilmek istiyorsa... Bence.. Yes2Turgay!

\n

Yahu Turgay! Bir insan çoluğunun çocuğunun rızkını basketbola yirmi yıl yedirir mi? Bırak artık bu işleri ve dünyalığını yap. Aziz Yıldırımın yanındaki villada oturuyorsun ama galiba.. Birilerinin inayetiyle, kirayla ve.. Allah rızasına... Çocuğunu Amerikada okutuyorsun ama bilemiyoruz nasıl? Oysa sen, 20 yıl önce önce parlak bir işadamıydın. İflas ettin, tamam ama yine de iyiydin. Yazık değil mi yeteneklerine? Yazık değil mi emeklerine? Yazık değil mi ailene? Beleş bir göreve 20 yılını verdin. Yazık değil mi sana? Yine de seçilmek istiyorsan, bildiğini okuyacaksan... Benden sana.. Yes2Turgay!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları