Ebru Kılıçoğlu

Kervan

04 Kasım 2015 Çarşamba

Sahadaki oyuncular sayıca tastamam. Öte yandan 2 hafta önce Benfica karşısında, henüz 2. dakikada gol yemişken şoku atıp üç puan kazandıran unsur her ne idiyse, bugün Galatasaray’da sahada o eksik! Var tabii bir çaba. Ancak maçın arzettiği öneme göre yüzde 125 olması gerekirken performans, yüzde 80’leri ancak zorluyor. O da başta Sneijder olmak üzere tüm takımın top yekün ‘ölü taklidi’ yapmadığı zamanlarda. Bu da aslında ‘varyete’yi pek de sevmeyen Benfica’nın cesaretlenmesine ilk 25 dakikada oyunu sahamıza yığmasına, bununla da kalmayıp Raul ve Gaitan’ın da karıştığı ataklarla Muslera’yı zorlamasına yol açıyor.

Düşünce gol yememek
Galatasaray’ın ‘Ee hadi onca yol gelmişken görüp gelelim’ tadında rakip kaleye doğru gittiği 30. dakikaya kadar sürüyor. Sonra ufaktan bir yokluyorlar rakip kaleyi. Öyle organize değil, baskıcı ya da ısrarcı da… Ama Galatasaray’ın da dünkü düşüncesi belli ki gol atmaktan ziyade önce gol yememek! Bunu 52 dakika, üstelik de ciddi badireler atlatarak (ki yine başrolde Muslera var) başarıyorlar. Ancak bu dakikada, ceza sahasından uzaklaştıralamayan bir top Jonas’ın ayağından ağlara kavuşuyor.

Çilingir Podolski
Şurası bir gerçek ki, kanatlara açılamayan ve ortada sıkışan üstelik pek de kreatif olmayan bu oyunu açacak bir ‘çilingir’ lazım. O vazifeyi 58. dakikada Podolski, Sneijder’in kaleye vurup tutturamadığı bir topu tamamlayarak yerine getiriyor. Eşitlenen skor, bir nebze rahatlatıyor takımı. 67’de kornerden karambole, karambolden de Luisao ile ağlara giden top bir kez daha kırıyor umutları. Yorgunluk ve umutsuzluk, konsantrasyonu uçurunca hatalar artıyor. Muslera, 72’deki serbest vuruş ve ardından dönen topun yanı sıra 84’te kaleciyle karşı karşıya kalan Jimenez’in şutunu mükemmel kurtarışlarla çıkarmasa konuşacak bir şey kalmayacak. Ne eldeki son kozlar olarak gelen oyuncu değişikliklerinin ne de 85’te Gaitan 2. sarıdan atılmasının faydası oluyor. Son bölümde Sarı - Kırmızılıların performansı yüzde 100’e gelse de! Son düdük bir gerçeği teyit ediyor: Bazı kervanları yolda değil, en baştan düzeltmek lazım!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Koltukta rahat 22 Nisan 2024
Kazanç ve kayıp 16 Nisan 2024
Hamur 3 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları