Günahı Boynunuza!

16 Ağustos 2013 Cuma

Sayın Suat Kılıç! Siz daha Bakan olmadan “çoook önce” biz, sporda şiddetin önlenmesi konusunda kafa yoruyor, bu köşede yorumlar yapıyorduk. (Dilerseniz emir verin bu konudaki yazılarımızı sekreteriniz bulup çıkartsın.) Gerginlikten beslenen yöneticileri cezalandırmadan, yalnızca suç işleyenleri yakalayarak bu işin bitirilemeyeceği konusunda “Fezleke” başlıklı bir yazı dizisi bile yaptık. Sporda şiddet suçları için özel yasalara gerek yoktu. Yalnızca Türk Ceza Yasası işletilse, suçlulara ceza yağdırılır, azmettirenler de onların yanında hapis yatırılırdı. Onu yapamadılar. Şimdi elinizde özel bir yasa da var. Haydi buyrun engelleyin sporda şiddeti! Yok hayır!.. Alkol kontrolü ile olmaz bu işler. Siz, eğer gerçekten sporda şiddeti engellemek istiyorsanız, dünyanın hiçbir yerinde olmayan alkol kontrolü yerine “gaz” kontrolü yapmalısınız: Bakın bakalım kim gaza getiriyormuş o gencecik taraftarları?
“Gaz” dedik de şu Gezi Parkı’na destek çıkan basketbolcu Cenk’in federasyon tarafından cezalandırılması konusunda ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum. Sizin “spora siyaset karıştırma” tanımınıza uyuyorsa bu davranış, güreşçi gürbüz çocuğu neden cezalandırmadınız? İnsanların gözünün içine baka baka yalan söyleyen bu sporcu mu gençlere örnek olacak? Anadolu Ajansı’na “Ben attım o tweet’leri” diyor, FILA’ya ise “Benim adıma başkası atmış olmalı” diye ifade veriyor. Çağırıp sorsanıza o sporcuya “Hangisi doğru?” diye. “Bu mu delikanlılık? Bu mu örnek davranış” diye sorun ona. İşte o zaman samimiyetinize inanırız sizin.
Hido’ya da sorun: “Evlat orada başka konuşuyorsun burada başka. Hangisi doğru? Orada mı aldın yasaklı maddeyi yoksa burada mı?” Sonra Turgay’ı çağırın. “Buraya bak federasyon başkanı” deyin, “Cezası belirlenmemiş bu basketbolcuyu neden oynatıyorsun ulusal takımda?” “Efendim, kem küm, hazırlık maçıydı bunlar” diyecektir bizimkisi. O zaman ona hazırlık maçında arkadaşının formasıyla oynayıp yıllarca ceza alan Cemal Nalga’yı anımsatın. Gazozuna maçta oyuncusuna başkasının formasını verdiği için ömür boyu boykot edilen Okan Çevik’in durumunu sorun...
Sayın Bakan! Yanlışlıkla Turgay’a bir şeyler sormayı başarabilirseniz lütfen ona
Tanjevic’in resmi maaşını da sorun. Eğer öğrenebilirseniz bizlerle de paylaşın ki sağda solda dolaşan dedikoduların hayal mahsulü mü, gerçek mi olduğunu anlayalım... Eliniz değmişken tüm federasyon çalışanlarının maaşlarını da öğrenip bizimle paylaşırsanız, sapla samanı karıştırmaz, hak edenle etmeyeni ayırt edebiliriz. Birileri diyor ki “Federasyonda yolsuzluklar yapılıyor ama üstü örtülüyor. Yolsuzluğu yapan ise işine devam ediyor.” Bir başkası ise diyor ki: “O hoo oh! Çifte fatura da bir şey mi? Federasyon merdivenlerinde ‘işyerinde ereksiyon’ konulu kısa film çekilip, Youtube’a konuluyor. Sorumlusu başka nedenle işten çıkartılıp konu kapatılıyor...”
Dahasını da anlatırdık ama sizin partinizin sonuna kadar Turgay’ın arkasında olduğunu biliyoruz. Ne yazsak nafile. Bu nedenle.. Boşverin detayı. Günahı boynunuza...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları